faîtes-vous plaisir

Manicure binnen handbereik

Conseils.Ambi_.zoom_.manicure.jpg

Nagellak heeft het tot een bewierookt modeaccessoire geschopt. Hij stootte de lippenstift zelfs van de troon in de beautycase van vrouwen! Sindsdien zie je hem overal, in alle kleuren. Als je de statistieken* mag geloven, zijn ook wij Belgen niet meer weg te slaan van die glanzende kleurtjes. Omdat we helaas niet altijd de tijd hebben om een uur in het nagelsalon te gaan zitten, wijden we je graag in, in het abc van de thuismanicure.


1. DE JUISTE WAPENS

Het heeft geen zin om je in alle haast op je nagels te storten. Voor een geslaagde manicure zul je dezelfde stappen moeten doorlopen als in het salon… en je dus met de juiste instrumenten moeten wapenen!  

OM ALTIJD BIJ DE HAND TE HOUDEN:
 

 

2. MAAK SCHOON SCHIP

Ligt je gereedschap klaar? Dan mag je naar de stap die voorafgaat aan het aanbrengen van de nagellak. Want ja, gekleurde nagels zijn prachtig maar ze vestigen wel de aandacht op je handen. Die moeten er dan ook onberispelijk uitzien en met de grootste zorg worden behandeld.  

WAS EERST JE HANDEN EN REINING DE ONDERKANKT VAN DE NAGELS met lauw water, een borsteltje en milde zeep. WERK AF MET JE VOCHTINBRENGENDE LOTION, want er is niets zo erg als moeten lakken op droge vingers.

VERVOLGENS ZIJN DE NAGELRIEMEN AAN DE BEURT. Breng een verweker of speciale nagelriemcrème aan en wacht tot ze zacht zijn. Duw ze terug met je houten staafje. Als ze te breed zijn, knip je ze weg met een speciaal tangetje. Let wel op dat je je niet verwondt! En nu… vijlen maar!  

Wapen je met een NAGELVIJL die afgestemd is op de dikte en de gezondheid van je nagels. Professionals zullen in koor uitroepen dat je vingernagels niet knipt met een nagelknipper of een schaartje. Vijlen is de beste oplossingAan de slag !

Om ze de gewenste vorm te geven zonder ze te beschadigen, vijl je de nagels altijd in dezelfde richting, van de rand naar het midden toe, met de vijl evenwijdig aan de nagel en niet schuin, anders maak je hem broos. Gebruik de kant met de grovere korrel om de nagels korter te maken, en de andere kant om de nagels glad te maken.

Maak de nagel tot slot glad met je nagelpolijster. Zo’n polijster vind je vaak bij je vijl. Zoals de naam al doet vermoeden, polijst en blinkt hij het nageloppervlak op voor je de nagellak aanbrengt.

 

Vijl je nagels NOOIT wanneer ze nat zijn! Je zult ze beschadigen omdat ze dan veel te poreus zijn.

 

 

3. DE BASIS

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: breng een basis aan voor je nagellak gebruikt. De reden is eenvoudig: ze beschermt de nagel tegen de lak, vergemakkelijkt het aanbrengen, bevordert de hechting en houdt de lak dus langer mooi.

Voor gezonde nagels kun je een klassieke basis kiezen. Je nageltype, je leeftijd, verkeerde behandelingen en gezondheidsproblemen kunnen het uiterlijk van de nagel echter veranderen. Ze kunnen zacht, gespleten, droog, geribbeld, geel of gesplitst zijn. Maar geen paniek. Voor elk probleem is er wel een oplossing. Er bestaan tegenwoordig verschillende types van beschermende basissen voor nagels, afgestemd op al die kleine kwaaltjes.

 

4. KLEUR BEKENNEN

De klassieke manier van aanbrengen: een regel van drie

Voor een mooi resultaat moet je echt geen handige Hariette zijn. Een vleugje concentratie, engelengeduld (de nagels moeten drogen tussen twee lagen in!) en de juiste techniek volstaan.

Schud het flesje, verwijder overtollige nagellak door het borsteltje tegen de hals van het flesje te vegen en breng een dunne eerste laag aan. Dit is de laag die het uiteindelijke resultaat zal ‘uittekenen’. Vertrek van de aanzet van de nagel naar buiten toe, in drie borstelvegen: één in het midden om te beginnen, en één aan elke zijkant. Laat drogen en breng een tweede laag aan die de nagel mooi zal dekken en de kleur echt naar boven brengt. 

Werk af met een ‘top coat’ die de nagellak tot twee keer langer zal vasthouden. Kies transparant voor een klassieke, glanzende versie, of ga voor heel trendy mat.

 

Om de nagel te verlengen laat ruimte tussen de rand van de nagel en de huid.

 


French Manicure: trucjes en tips om het in je vingers te krijgen

Prachtig, maar helaas niet zo gemakkelijk. Voor een geslaagde French Manicure zul je dus diep in je trukendoos moeten tasten! Gebruik zelfklevende sjablonen of volg onze methode: neem de witte nagellak en teken zo goed en zo kwaad als je kunt een boog op het wit van de nagel. Geen paniek als je ernaast zit. Laat goed drogen. Als je geen corrector hebt, doop dan een wattenstaafje in nagellakremover. Druk tegen de rand van het flesje om er de overtollige vloeistof uit te drukken en corrigeer de witte rand tot je een mooi half maantje hebt. 

Breng de transparante roze nagellak dan op de hele nagel aan, gevolgd door de ‘top coat’ voor een perfecte afwerking. Toch nog te moeilijk? Kies voor naturel met een transparante roze nagellak en ga met een wit potlood onder de nagel. Een kortstondig, maar verbluffend resultaat!  

 

 

Valse nagels

Je beschadigde, afgekloven nagels zijn een mikpunt van spot bij de ‘nail addicts’ onder je vriendinnen? Wanhoop niet. Waarom (of voor wie?) denk je dat valse nagels anders werden uitgevonden? Je vindt ze vandaag in de meest creatieve feestversies, maar ook met een zo natuurlijk mogelijke look waarmee je de foutjes van je eigen nagels verdoezelt. De techniek is bovendien heel simpel. Valse nagels worden meestal verkocht in een kit met daarin alles wat je nodig hebt: lijm en nagels in verschillende afmetingen. Aanbrengen, aanpassen, vijlen… en je bent klaar om te schitteren !