4 vragen over hyaluronzuur

Zelf proberen? Di adviseert:

1. Wat is hyaluronzuur?

Het is een stof die van nature al in je lichaam voorkomt, ook in je huid. Daar zit het in je bindweefsel dat je huid stevig houdt, het speelt ook een rol bij het genezingsproces bij wondjes... Maar het allerbelangrijkste is dat hyaluronzuur ervoor kan zorgen dat je huid grote hoeveelheden vocht kan vasthouden. Dat is belangrijk voor een goede vochtbalans én voor de stevigheid en het volume van je huid.

2. Helpt het om het te gebruiken?

Ja. Het zit zoals gezegd al van nature in je huid, maar naarmate je ouder wordt neemt de hoeveelheid ervan wel af. Dat voel je: je huid wordt droger en minder stevig en je krijgt meer rimpels. Door crèmes en serums met hyaluronzuur te smeren, kan je het tekort in je huid weer aanvullen, zodat fijne lijntjes en rimpels verminderen en je huid minder droog aanvoelt.

3. Is hyaluronzuur geschikt voor alle huidtypes?

Ja, want ook een vette huid kan vochtarm zijn. Bovendien is hyaluronzuur een lichaamseigen stof, de kans dat je huid er geïrriteerd op reageert is dan ook heel klein.

4. Wat zijn de voordelen van een crème, serum of masker met hyaluronzuur?

Als je producten met hyaluronzuur gebruikt, merk je meteen dat je huid voller en gladder aanvoelt omdat ze beter gehydrateerd is. Fijne rimpeltjes en lijntjes raken opgevuld. Maar er is meer: een goed gehydrateerde huid zal minder snel gevoelig of geïrriteerd reageren, je huidbarrière wordt steviger. Bovendien stimuleert hyaluronzuur de aanmaak van collageen, het stofje dat je huidvezels sterker maakt; Je huid zal dus steviger en elastischer aanvoelen.

Kies je hashtag

#Skincare #Skincaretips