6 x Haalbare Halloween looks

Vamp… Of vampier?

Vergeet het plastic bitje en Dracula's cape: een stijlvolle vampier draagt een little black dress, een strak opgestoken of gesteild kapsel en een donkere smoky eye. Wat nepbloed op je kin, en klaar ben je.
Jouw accessoire: een glas tomatensap.

Bezetene

Nepbloed doet het natuurlijk altijd goed en is ook prima te gebruiken als je je geen weg weet met special effects make-up. Druppel het nepbloed met een pipetje net onder je ogen en laat het naar beneden lopen.
Jouw accessoires: een wit gewaad en enkele Latijnse spreuken die je zorgvuldig uit het hoofd hebt geleerd.

Krankzinnige clown

Jaag alle coulrofoben de stuipen op het lijf met een simpele make-uplook, bestaande uit een te lichte foundation, een stip rode facepaint (of lipstick) op je neus en de typische lijnen in eyeliner.
Jouw accessoire: een permanente grijns op je gezicht.

Sugar skull

De Sugar skull, een heilig symbool uit de Mexicaanse cultuur, is al enkele jaren een populair Halloweenkostuum. Hol je wangen uit door met zwarte oogschaduw te contouren. Teken dan de oog- en neusholtes en een mond in facepaint of eyeliner en leg liefst je haar in prachtige, poppige krullen.
Jouw accessoire: een weelderige bloemenkroon en een sluier.

Dubbelzicht

Beschik jij over enig tekentalent en een stevige hand? Dan is deze look zeker de moeite waard om uit te proberen! Gebruik een zwaardere hand bij het aanbrengen van je oogmake-up: een dikke lijn eyeliner en volle wimpers zijn namelijk makkelijker na te tekenen.
Jouw accessoire: een spiegeltje om regelatig te checken of je ogen nog mooi op je wangen zitten.

Het vriendelijke spookje

Niet alles hoeft gruwel en griezel te zijn op Halloween. Wat is er immers sympathieker dan een vriendelijk spookje? Start met een oud laken, maak het weer stralend wit en get spooky! Gebruik een watervaste stift of stukjes zwart textiel van bijvoorbeeld een oud t-shirt voor de ogen en de mond.
Jouw accessoire: Superstille schoenen om op je prooi af te sluipen... En dan: boe !

Kies je hashtag

#Halloween