7 beauty tips voor actieve beach babes

Let your hair down

Wanneer ze nat zijn, zijn je haren het meest fragiel. Het telkens opnieuw losmaken en vastbinden van je haar met een elastiekje is dus een serieuze aanslag op je haar, en een belangrijke oorzaak voor je "coupe ontploft" op het einde van de dag. Trotseer je de golven, zwemmend of surfend, laat je haren dan best los.

Shampoo-stop

Met het zoute water, het zand en de zonnecrème overal kijk je misschien heel erg uit naar die schuimende shampoobeurt op het einde van de dag. Maar omdat je haar sowieso al droog is door het zoute water (of chloorwater van het zwembad) beperk je best je shampoogebruik. Spoel liever grondig met water of gebruik een conditioner in plaats van een shampoo om te voorkomen dat je straks met een bosje stro zit. Moeten je lokken toch echt schoon zijn? Kies voor een milde, hydraterende shampoo zonder agressieve reinigers.

SPF… Op je haar

Blond haar dat groen uitslaat, of je haarkleuring die vaal wordt: de zon doet wat met je lokken. Hoe voorkom je het? Breng een verzorgende spray aan met UV-bescherming voor het haar. Bovendien verzadigen deze formules de haarvezel, waardoor je lokken het zoute (uitdrogende) water niet opslorpen. Ook als je haarkleur doorgaans intact blijft is het dus een goed idee een masker of olie te smeren.

De juiste haarborstel

Je broze haren ontwarren doe je best zo voorzichtig mogelijk. Gebruik indien nodig enkele druppeltjes haarolie om je borstel er makkelijker door te doen glijden, maar ga NOOIT trekken, zeker wanneer je haar nat is. Een brede kam of haarborstel ontwikkeld om te ontwarren zijn je beste opties. Kam eerst de puntjes door en werk zo naar boven toe om haarbreuk zo veel mogelijk te beperken.

Vergeet je dagcrème niet

Ook onder je zonnecrème is het belangrijk je dagcrème te blijven smeren. Hoewel er natuurlijk verzorgende zonnebeschermingen op de markt zijn, is het belangrijk de vochtbalans op peil te houden in de warme zon. Je zou zelfs éxtra moeten hydateren om het vochtverlies door zweten tegen te gaan. Drink altijd voldoende water en verwen je huid 's avonds met een maskertje en een herstellende nachtcrème.

Help, mijn wenkbrauwen bleken af!

Wenkbrauwen zijn de laatste 10 jaar een belangrijk onderdeel geworden van het beauty ritueel. Dat je gefrustreerd geraakt van je blonde wenkbrauwen die onder invloed van de sterke zon bijna onzichtbaar worden begrijpen we dan ook volledig! Hoe gek het ook klinkt: smeer je zonnebescherming op de haartjes om ze te beschermen.
Is het kwaad al geschied? Met wenkbrauwverf zijn je brows weer hun normale zelf.

Grondig schoon

Zonnecrème wordt natuurlijk geformuleerd om zo goed en lang mogelijk aan je huid te blijven kleven. Neem dus na het zonnebaden de tijd om je gelaat grondig te reinigen om te voorkomen dat je poriën verstopt geraken. Een milde scrub verwijdert onzuiverheden en stimuleert het celvernieuwingsproces, wat bovendien zorgt voor een egaler bruin tintje. Mooi meegenomen!