Beauty must have: een konjacspons!

Konjac sponzen

Wat is een konjacspons?

Konjacsponsen zijn sponsjes van natuurlijke origine, ze worden gemaakt van de wortelknol van de konjacplant of Konnyaku. Ze zijn dus ecologisch en duurzaam, 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Er bestaan ook exemplaren om je lichaam mee te wassen, maar de facial sponges zijn nu echt hot.

Wat doet een konjacspons?

Veel! Het is de meest veelzijdige beautytool ooit. Je kan er je gezicht mee reinigen en je huid lichtjes mee exfoliëren zonder haar te beschadigen of uit te drogen. Je kan er zowel make-up mee verwijderen als vuil en vet. Als je een vettere huid hebt, verwijdert een aangepaste konjacspons overtallige talg en worden je poriën diep gereinigd, zodat meeëeters geen kans krijgen. Je huid wordt helderder, je doorbloeding beter en dat stimuleert de celvernieuwing dan weer.

Hoe gebruik je een konjacspons?

Je houdt je spons een half minuutje onder lauwwarm water, zodat ze zacht wordt. Wring je spons nooit uit, maar knijp ze uit met je hand. Je kan de spons met of zonder je favoriete cleanser gebruiken. Hang je spons na gebruik op, zodat ze goed kan drogen. Als je je spons een tijdje niet gebruikt, droogt ze uit en wordt hard. Dat kan geen kwaad, dan leg je je sponsje gewoon even in warm water.

Is een konjacspons wel hygiënisch?

Absoluut, op voorwaarde dat je je konjacspons niet langer dan twee à drie maanden gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om je sponsje wekelijks te reinigen. Moeilijk is dat niet: een paar minuten in een badje in kokend water volstaat. Je kan je konjacsponsje ook in een waszakje in de wasmachine meewassen, maar dan liefst wel zonder wasverzachter.

Welke konjacspons past bij mijn huid?

Een witte, een roze, een zwarte of een groene spons: welke konjacspons past het beste bij jouw huid? Handig om te weten: alle konjacsponsen zijn in principe hetzelfde, maar er worden actieve ingrediënten aan toegevoegd die voor dat kleurtje zorgen. Een witte konjacspons is een puur natuur-spons, zonder toevoegingen. Die is zelfs voor babyhuidjes zacht genoeg. Aan de zwarte exemplaren wordt houtskool toegevoegd, die voor een diepere reiniging zorgen. Dat is ideaal voor een vettere huid met acne. Heb je een gevoelige of droge huid of is je huid wat ouder, dan is een roze exemplaar iets voor jou: daar werdt Franse klei aan toegevoegd, die je huid in alle zachtheid reinigt. De groene Konjac-sponsen hebben dankzij de groene klei een detox-effect.

Kies je hashtag

#Skincare #Konjac #Skincaretips