Bruinen

Wat doen voor het bruinen?

1. Scrubben
Een scrub verwijdert dode huidcellen. Wanneer je bruint op 'nieuwe' huid, blijft je kleurtje langer.

2. Hydrateer je huid
Het is belangrijk om de huid goed te hydrateren met een hydraterende crème. Zo wordt de huid soepeler en minder droog eenmaal ze aan de zon blootgesteld wordt.

3. Neem vitamines
Bereid je huid voor door vitamines met caroteen en antioxidanten in te nemen. Ze stimuleren de melanineproductie (dat voor de bruine kleur zorgt) en beschermen je huid tegen de zon.

4. Eet groenten
Als je 3 maanden lang veel wortelen, pompoen, tomaten, zoete aardappelen, abrikozen en groene groenten eet, krijg je een natuurlijke bruine teint.

Wat doen tijdens het bruinen?

1. Breng een zonneproduct aan
Breng je zonneproduct op de volledige zichtbare huid aan. Schenk vooral aandacht aan de schouders, de rug, de hals, het gezicht en ... de voeten! Inderdaad, die vergeten we vaak, ook al zijn ze een van de gevoeligste zones.
Als je wederhelft met een geschoren kopje rondloopt, moet hij op de bovenkant van zijn hoofd ook zonnecrème aanbrengen!

Denk eraan om je om de 2 u. en na het zwemmen opnieuw in te smeren.

2. Hoed en zonnebril zijn een must!
Neem altijd een hoedje, pet en zonnebril mee. Zo vermijd je een zonnesteek en een eventueel verblijf in het ziekenhuis. Dat zou jammer zijn!

3. Drink veel water
Wanneer je zont, moet je je hydratatie op peil houden door regelmatig water te drinken. Zo drogen je huid én je lichaam niet uit.

4. Zon nooit met make-up
Voor een perfect bruine kleur ga je best nooit met foundation of poeder op je gezicht naar buiten. Ga je toch niet graag 'naakt' de straat op, draag dan een BB cream die foutjes camoufleert en een SPF 15, 20 of 30 bevat! Als je er helemaal geen problemen mee hebt om zonder make-up de deur uit te gaan, gebruik dan gewoon wat zonnecrème en klaar!

5. Ga in het water
Wil je sneller bruin worden, ga dan het water in! Je geniet van dubbel zoveel zonnestralen!

6. Mijd de zon tijdens het middaguur
Vermijd blootstelling aan de zon tussen 12 u. en 16 u. want dan zijn de zonnestralen het gevaarlijkst! Ga niet meteen vlak in de zon liggen als je pas op je bestemming aankomt. Geef je huid de kans om geleidelijk aan de zon te wennen.

Hoe behoud je je bruine kleurtje?

1. Hydrateer je huid
En ja, telkens na het zonnen moet je je huid goed hydrateren zodat ze niet vervelt en je je bruine kleurtje langer behoudt. Er bestaan tal van soorten aftersunmelk en -crèmes.

2. Drink water. We kunnen het niet genoeg zeggen...
De zon droogt je huid en je lichaam uit. Het is dus belangrijk om veel water te drinken zodat je je vochtgehalte op peil houdt.

3. Scrub
Blijf 1 tot 2 keer per week scrubben, vooral als je je huid aan de zon blijft blootstellen. Zo word je bruin op volledig nieuwe huidcellen.

Ter info: weet dat je bruine kleurtje tussen 2 en 4 weken blijft. Je huid vernieuwt zich volledig na ongeveer 28 dagen!

Kies je hashtag

#Bruinen #Bodycare #Summertime #Sunshine