Dáár is de zomer: zo ben je er helemaal klaar voor!

Dorst!

In de zomer heeft je huid minstens evenveel dorst als in de winter, maar je rijke dagcrème voelt bij stijgende temperaturen al snel plakkerig aan. Door voor een andere, frissere textuur zoals een gel of een lichte emulsie te kiezen, krijgt je huid evenveel vocht, maar voelt het véél fijner.

Dit ruikt naar zomer

Vervang je parfum door een lichtere eau de toilette, want zwaardere geuren kunnen snel verschalen op warme dagen. Heb je ook al gedacht aan een geparfumeerde bodymelk, douchegel of deo? Zo kan je je veel subtieler parfumeren en blijft die geur als een lichte sluier rond je hangen, zonder te zwaar te worden of snel te vervliegen.

Meer naturel

Als je graag wat meer kleur wil in je gezicht, ziet een dekkende foundation er snel fake uit. Als het warm is, smelt die bovendien ook weg.  Kies in dit seizoen daarom voor een getinte dagcrème of een BB-cream, die maakt je huid ook mooi egaal en je ziet er veel natuurlijker uit. Wil je graag een beetje bruiner zijn? Dan zorgt een bronzer die je met een grote kwast losjes over je gezicht borstelt voor die sunkissed look.

Spatproof mascara

Niet alleen aan het zwembad, maar ook op warme dagen als je meer transpireert is een waterproof of waterresistent mascara een must. Tenminste, als je geen panda-ogen wil. Vergeet niet een aangepaste bi-fasische démaquillant in huis te halen om die ’s avonds weer te verwijderen! 

SPF ok?

Kies consequent voor een verzorging mét zonnefilter, voor je dagcrème, je BB-cream... Je huid zal je op termijn echt dankbaar zijn en dat tonen in de vorm van minder rimpels en pigmentvlekjes. Ga je echt buiten in de zon sporten, in de tuin werken, wandelen of een terrasje doen? Smeer dan altijd een zonnecrème met een factor die hoog genoeg is voor jouw huid om niet te verbranden in de tijd dat je buiten blijft.

Get the glow

Een droge lichaamsolie trekt meteen in zonder een vettig gevoel na te laten, maar zorgt er wel voor dat je huid langer vocht kan vasthouden en dus niet zo snel uitdroogt. Al is dat zeker niet de enige reden om ‘m te gebruiken: de mooie glans die je huid ervan krijgt, camoufleert oneffenheden en blauwe plekken en laat je zomerbruin nog mooier uitkomen! 

Kies je hashtag

#Summertime #Zonnebescherming #Bruinen #Bodycare #Skincare