De beste volgorde om je make-up aan te brengen

Stap 1: reinig en hydrateer

Huidzorgen als droge vlekjes en een vette huid kunnen ervoor zorgen dat je foundation minder mooi gaat zitten. Met de juiste verzorging breng je jouw huid in balans waardoor je make-up vanzelf makkelijker wordt aan te brengen! Start dus ook steeds je applicatie met een fris gereinigd en gehydrateerd gezicht.

Stap 2: primer

Primers komen in heel wat verschillende texturen en kleuren. De meer visceuze primers, vaak op basis van verschillende soorten siliconen, zijn je perfecte match als je fijne lijntjes en poriën wil verdoezelen. Merk je dat je gezicht doorheen de dag erg gaat glimmen, opteer dan voor een matterende formule. De hydraterende en lumineuze primers zijn dan weer ideaal voor droge en doffe huidtypes.

Stap 3: je teint

Eerst concealer of toch je foundation? Professionele make-up artiesten zijn het er vrijwel unaniem over eens: breng eerst je foundation aan en bekijk dan waar je huid de concealer nodig heeft. De applicatie van concealer is bovendien preciesiewerk. Breng je daarbovenop je foundation aan, verstoor je de concealer, en da's zonde van je werk natuurlijk.

Stap 4: fixerend poeder, bronzer, blush en highlighter

Ook hier geldt de regel: de meest precieze applicatie laatst! Start met je fixerend poeder waar je foundation het snelst afslijt, meestal je T-zone en de wangen, of als je kiest voor een ultramatte finish over het hele gezicht. Dit laagje poeder vergemakkelijkt een diffuse applicatie van je bronzer, die je met een grote losse kwast aanbrengt voor een natuurlijk effect. Je blush breng je nauwkeuriger aan met een kleinere kwast op de appeltjes van je wangen. Tenslotte werk je je "base" af met een vleugje highlighter op plaatsen waar het licht je gezicht raakt: de jukbeenderen, het wenkbrauwbot, je cupidoboog en neusbrug.
Let wel op met vloeibare formules. Die kunnen namelijk moeilijker te blenden zijn op poeder.

Stap 5: wenkbrauwen

Je wenkbrauwen zijn het kader van je gezicht en bepalen mee de vorm van je oogmake-up. Ze lichtjes opwaarts borstelen en fixeren met gel zorgt voor een meer open blik en geeft je net ietsje meer ruimte om met oogschaduw te spelen.

Stap 6: oogschaduw, liner en mascara

Tijd voor je ooglook! Breng eventueel een oogschaduwbasis aan voor je aan de slag gaat om ervoor te zorgen dat je make-up langer blijft zitten. Eerst je lijntje tekenen met eyeliner of je mascara aanbrengen zou nogal een knoeiboel worden. Hou dus de volgorde oogschaduw - liner - mascara aan.
Bij een uitgebreide ooglook met donkere kleuren, glitter en losse pigmenten kan het poeder van je oogleden op je gezicht vallen en je foundation verpesten. In dat geval doe je best je oogmake-up vóór je teint!

Stap 7: je lippen

Werk je make-up tenslotte af met je lipstick naar keuze! Zit er wat foundation op je lippen, verwijder dit eerst. Omlijn dan je lippen met een lippotlood en breng, als je lippen droog zijn, een beetje balsem aan. Dan volgt je lipstick. Een laagje gloss geeft je lippen bovendien extra va-va-voom!

Optioneel: setting spray

Moet je make-up écht lang blijven zitten? Verstuif een setting spray om je look extra te fixeren! In dit geval kan het overigens handig zijn je mascara allerlaatst aan te brengen om pandaoogjes te vermijden…

Kies je hashtag

#makeupbeautytips #Makeuptips