Di loves: de shampoo bar

Ik ga nodig hebben ...

Wat is het?

De shampoo bar is simpelweg een shampoo in een blokje en is in tegenstelling tot wat verondersteld wordt geen nieuw idee. Voor de vloeibare formules gangbaar werden, was een blok shampoo de norm. Buiten zijn vorm heeft de shampoo bar weinig gemeenschappelijk met een traditioneel blok zeep: die laatste droogt het haar namelijk sterk uit.

Waarom gebruiken?

De mooiste eigenschap van een shampoo bar is ongetwijfeld zijn naaktheid. Zo'n solide blokje heeft namelijk geen verpakking nodig, en dat bespaart de oceaan en de afvalberg van weer een flacon meer. Eén "donut" van Secrets de Provence weegt 85 gram en gaat ongeveer net zo lang mee als twee flacons shampoo van 250 ml. Ideaal ook voor een reis met je backpack op de rug!

Hoe te gebruiken?

Ofwel maak je zelf het schuim tussen je handen, ofwel wrijf je de shampoo bar rechtstreeks op je natte haren. Verder is het gebruik net hetzelfde: goed inmasseren op de hoofdhuid, spoelen en klaar!

Het resultaat?

Zeker als je haren zwaardere formules met siliconen gewend zijn, is het overschakelen even wennen. Mocht je ervaren dat je haar wat aan glans of zachtheid verliest, gebruik dan een natuurlijke olie zoals die van WAAM in de lengtes en puntjes.