How to: een salonwaardige blowout

Stap 1

Dep je haar na het wassen handdoekdroog. Doorweekt haar is kwetsbaar, dus geef je lokken even de tijd om aan de lucht te drogen voor je aan de slag gaat.

Stap 2

Met een hittebeschermende spray voorkom je beschadiging veroorzaakt door de föhn. Een noodzaak dus, zeker voor gekleurde, breekbare of reeds beschadigd haar!

Stap 3

Kies een stylingproduct in functie van je haartype en je kapsel. Om fijn haar meer volume te geven gebruik je voor het drogen een mousse. Prachtige bouncy krullen blijven beter zitten met een prep-spray. Beschadigd haar met gespleten punten geef je glans met een verzorgend serum of een druppeltje olie, bijvoorbeeld arganolie.

Stap 4

Blaas je haar voor driekwart droog, zonder daarbij de borstel te gebruiken. Om het proces wat te versnellen kan je, net zoals bij de kapper, je haar in secties verdelen met een klipje. Begin onderaan de nek en werk naar boven toe. Zorg ook dat je het mondstuk van je droger naar beneden richt, zo vermijd je kroes. Hou de föhn niet te dicht tegen je hoofd, zo'n 15 centimeter afstand is ideaal.

Stap 5

Nu kan je je kapsel gaan stylen. Kies een ronde borstel aangepast aan de lengte van je haar en het gewenste effect. Een grote borstel zorgt voor een losse krul en versnelt het proces voor lang haar. Trek de borstel niet recht naar beneden, zo verlies je net volume. Werk steeds naar buiten/boven toe. Rol een lok over je borstel, trek naar boven en rol af terwijl je de lok droogblaast. Heb je dik haar, verdeel je ook hier je haar best in secties. Werk van de onderkant naar de bovenkant van je hoofd toe.

Stap 6

Make it last! Een beetje haarspray zorgt ervoor dat je nog langer geniet van je professionele blowout.

Kies je hashtag

#Haircare #Hairstyling #Brushing #Haircaretips