How to : Feline Halloween tutorial

Stap 1: Egale basis

Voor de cat-look is het belangrijk om te starten met een egale basis. Om ervoor te zorgen dat je look langer blijft zitten kun je beginnen met een primer. Hierna kun je concealer aanbrengen op plekken die je wilt highlighten. Vervolgens breng je een laagje foundation aan. Als je bepaalde aspecten in je gezicht meer wilt belichten kun je ervoor kiezen om de concealer pas na je foundation aan te brengen.

Stap 2: Brows

Brows brows brows! Om je wenkbrauwen te definiëren kun je de Brow This Way Eyebrow Sculpting Kit van Rimmel gebruiken. De kit bestaat uit een wax waarmee je de wenkbrauwen kunt shapen en een poeder waarmee je de wenkbrauwen niet alleen meer definitie kunt geven, maar ook kunt invullen waar nodig. De kit bevat een handig borsteltje waarmee je de wax en wenkbrauwpoeder kunt aanbrengen.

Stap 3: Oogschaduw

Deze look heeft een lichte smokey eye met mooie roze shimmer tinten. Om deze oogschaduw look te kunnen creëren gebruik je het Magnif’Eyes Eye Contouring Palette Blush Edition van Rimmel. Je begint met de 2 lichtste kleuren uit het palette, deze breng je aan vanaf je wimperlijn tot aan je arcadeboog (crease). Hierna neem je de donkerste kleur uit het palette en breng je die van de buitenste kant van je oog naar je ooglid. Blend dit goed uit, zodat de lichte shade mooi overloopt naar de donkere shade. Als je de donkere oogschaduw meer naar buiten werkt creëer je een subtiele wing.

Stap 4: Eyeliner

Het is nu tijd om een echte cateye te creëeren. Hiervoor gebruiken we de Exaggerate Eye Definer. Met het potlood trek je een lijn bij je bovenste- en onderste wimperrand.

Vervolgens gaan we de perfecte wing maken! Met de Exaggerate Liquid Eye Liner begin je in je binnenste ooghoek. Vervolgens trek je vanuit je ooghoek een lijn boven je bovenste wimperrand. Hetzelfde doe je voor de onderste wimperrand. In je binnenste en buitenste ooghoek laat je de lijnen samenkomen en creëer je een wing. Tip: Als je jouw bovenste ooglid met je ringvinger iets omhoog trekt en naar beneden kijkt kun je de eyeliner makkelijker aanbrengen.

Stap 5: De cat komt tot leven!

In deze stap gebruiken we nog steeds de Exaggerate Liquid Eye Liner. Creëer met de liner een katten neusje en kleur deze in met de liner. Vervolgens maak je een lijn van je cupido boog naar je bovenlip. Boven je lip maak je met de liner de katten snorharen en maak je wat zwarte puntjes. Tip: Als je een foutje maakt kun je deze weer corrigeren met een wattenstaafje met wat make up remover.

Stap 6: Lippen

Om het mat zwarte effect te creëren kun je met de Exaggerate Eye Definer je bovenste lip omlijnen met een wing aan beide kanten. Als je de gewenste vorm hebt kun je de bovenlip vervolgens inkleuren met de Eye Definer.

Stap 7: Finishing touch!

Als laatste gaan we langs het gezicht nog een final touch toevoegen. Met de Exaggerate Liquid Eye Liner maak je op je gezicht kleine rondjes die je niet helemaal sluit. Deze rondjes kun je op verschillende groottes maken, en een beetje misvormd. Vervolgens pak je de Wonder’Swipes 2-in-1 Liner to Shadow in de kleuren 002 Instafamous, 003 Ballin’, en 004 So Savage en kleur je de rondjes in. Werk je kittige Halloween outfit af met de partylenzen van Dioptil die je pupillen maskeren en ze die typische katachtige vorm geven.

En voilà! Nu ben je helemaal Halloween ready!

Kies je hashtag

#Halloween