Intense kleur in 7 tips

A pop of colour: zo werkt fluo voor jou

1. Het allerbelangrijkste wat je moet weten over fluo make-up? Het zit hem in de details. Als het te overheersend wordt, heeft fluo meer met verkeersveiligheid te maken dan met beauty... Focus dus op je ogen of op je lippen, maar niet allebei. Je kan op je ogen fluo-kleuren combineren voor een butterfly-effect, maar onthou: het groter het oppervlak, hoe moeilijker het is om niet niet schreeuwerig te laten worden. Fluo als eyeliner, heel trendy in een lijntje enkel onder je ogen, of monochroom op je ooglid: dat kan allemaal.

2. Ben je een fluo-virgin en voel je je toch wat onzeker of zo’n felle fluokleurtjes bij jou passen? Begin dan met fluo nagellak: dat is de meest braagbare manier voor een fluo accent. Zo kan je er zelf al aan wennen voor je verder experimenteert.

3. Je kan je fluo-look in je feest-outfit doortrekken door te kiezen voor een neutrale kleur als basis en daar een fluo-accent in de vorm van een ketting of opvallende armband aan toe te voegen. 

4.  Het contrast met je huid is groot, kleurverschillen worden nog uitvergroot. Daarom moet je teint onberispelijk zijn. Om je huid mooi egaal en vooral licht zijn te houden, is BB-cream het handigste: die werkt corrigerend zonder te zwaar te worden. Je kan eventueel ook je foundation mengen met je dagcrème, dan wordt die een beetje transparanter en glanzender.

5. Je kan het effect van je fluo eyeliner of felle lipstick nog versterken door er met een fijn penseeltje nog extra glanspigmentjes over te zetten. Dat is wel een kwestie van goed doseren, te veel glitter zorgt voor een discobal-effect.

6. Met een mascara in dezelfde felle of een contrasterende kleur maak je je fluo-statement nog sterker. Mag het voor jou iets subtieler, dan kan je klassieke intens zwarte mascara gebruiken en enkel de puntjes van je wimpers even aanzetten met kleur.

7. Borstel je wenkbrauwen even op, dat zorgt voor een natuurlijke lift van je ogen, zodat felle kleuren nog frisser lijken. Kan je een beetje wenkbrauwgel gebruiken om te fixeren. 

Kies je hashtag

#Makeup #Makeuptips