Je haar natuurlijk mooi? Deze 5 bio-trends maken het verschil!

Trend 1 : No en low poo

Je hebt de termen no poo en low poo misschien al horen vallen maar wat betekenen ze precies? In de meest algemene betekenis staat ‘no poo’ (no shampoo) je haar wassen zonder shampoo, soms zelfs met alleen water. ‘Low poo’ betekent dan weer dat je kiest voor een natuurlijk product zonder sulfaten. Dat is een cleansing conditioner, een milde reinigende crème die je in je haar en hoofdhuid masseert, even laat inwerken en weer uitspoelt. Vooral als je haar zo snel vet wordt dat je het erg vaak moet wassen, is een low poo-kuur ideaal om je hoofdhuid weer tot rust te laten komen en de frequentie van je wasbeurten te laten zakken, terwijl je haar toch elke dag fris en schoon is.

Meer weten over low poo

Trend 2: minder schuim

Bijna alle klassieke shampoo’s bevatten schuimmakers of sulfaten, ook bekend als SLS. Het zijn natuurlijke stoffen die ervoor zorgen dat zepen – en dus ook je shampoo – hevig schuimen. De meest voorkomende zijn Sodium Lauryl/Laureth Sulfaat en Ammonium Lauryl/Laureth Sulfaat. Weeldigere vlokken schuim associëren we met écht schoon. Toch heb je helemaal niet zoveel schuim nodig om je haar op een efficiënte en vooral gezonde manier te reinigen. Bio-shampoo bevat veel minder of zelfs geen sulfaten.

Trend 3: de power van pure olie

Biologische verzorgingsproducten voor je haar werken op basis van plantaardige kwalitatieve olie. Galamolie, jojoba-olie, arganolie, avocado-olie, druivenpitolie, kokosolie: elke soort olie heeft andere eigenschappen. Je kiest de olie die precies doet wat jouw haar op dat moment nodig heeft. Het is een fabeltje dat olie je haar vet maakt. Een paar druppels voor het wassen en je haar wordt sterker en vitaler. Olie maakt je haar ook minder weerbarstig waardoor je het makkelijker kunt stylen: olie als finishing touch laat je haar glanzen en maakt het zacht en soepel. Tip: geen olie aanbrengen voor je het wil brushen of met de stijltang bewerken: dat beschadigt je haar!

Ontdek de oliën van WAAM

Trend 4: Zonder siliconen

De meeste gewone shampoos en conditioners bevatten siliconen; die leggen een fijn filmpje over je haar en zorgen ervoor dat het zacht en soepel aanvoelt, zelfs al is het in feite droog en dor. Maar dat fijne plastic filmpje zorgt er ook voor dat voedingsstoffen niet in je haar of je hoofdhuid kunnen dringen. Daardoor wordt je haar sneller weer vet en vies. Hoe kan je op het etiket zien of er siliconen in je haircare zit? Elk ingrediënt dat eindigt op –cone is er eentje.

Trend 5: zonder parabenen, graag

Je leest meer steeds over parabenen, dat zijn chemische stoffen die als conserveringsmiddel gebruikt worden. Ze doden schimmels en bacteriën, waardoor het product stabiel en goed blijft. Sommige mensen kunnen echter overgevoelig zijn voor parabenen waardoor ze ze beter kunnen vermijden. Veel gebruikte parabenen zijn methylparabenen, ethylparabenen en propylparabenen. Je kunt nu ook opteren voor parabeen-vrije haarverzorging die net zo goed conserveert maar een stuk vriendelijker is voor je huid.

Bio-beauty bij Di

Op zoek naar natuurlijke, biologische haircare op basis van natuurlijke plantenextracten en plantaardige olie? Bij Di vind je die bij

•  HASK
•  Weleda
•  Low Poo
•  Lovea
•  Natura Siberica
•  OGX

Kies je hashtag

#Haircare