MASKERS: voor een extra boost!

1. Rimpels en lijntjes wegwerken

Een anti-aging masker laat zichtbare tekenen van vermoeidheid zo verdwijnen: fijne lijntjes en rimpeltjes worden meteen opgevuld en je huid krijgt nieuwe energie. 

Di Tip: Monodose Q10 gladmakend masker van Nivea.

2. Dorst lessen

Elke huid heeft vocht nodig, zelfs een vette huid. Een hydraterend gelmasker voelt fris aan en kan je huid vocht geven zonder dat je gaat glimmen. Tip: een hydraterend masker kan nog beter in je huid dringen na een reinigend moddermasker, na een peeling of een kleimasker.

Di tip: Hydra Bomb Tissue Mask van Garnier.

3. Slapend mooi worden

Het is een trend die overgewaaid is uit Azië, waar het perfect normaal is om je dag te besluiten met een uitgebreid verzorgingsritueel en je huid te verwennen met een masker voor de nacht. Zo’n masker breng je een halfuurtje voor je gaat slapen aan. Daarna kunnen de ingrediënten de hele nacht inwerken, zodat je huid zichzelf kan herstellen terwijl jij slaapt.

Di Tip: Miracle Sleeping Cream van Garnier of Night Facial Mask van Natura Siberica.

4. Diep reinigen

Als je je huid echt tot in je poriën schoon wil hebben, dan heb je een kleimasker nodig. De klei droogt op je huid en zuigt als een sponsje alle onzuiverheden op. Als je het masker afspoelt, werken de kleideeltjes als een scrub die alle verhoornde celletjes en onzuiverheden weghaalt.

Di Tip: Pure Clay Mask van L’Oréal Paris.

5. Niet meer glimmen

Als je huid aan de vette kant is en je last hebt van grote poriën, dan kan een masker helpen om je talgproductie onder controle te krijgen. Poeders in deze maskers slorpen overtollige talg op en reinigen je poriën, zodat die minder zichtbaar worden. Na zo’n masker heeft je huid een zachte, gladde finish.

Di Tip: SkinActive Monodose Mask; Poriën vernauwend masker voor de huid met zichtbare poriën van Garnier.

6. Liften!

Als je merkt dat je huid slapper aanvoelt of als je contouren minder strak worden, dan kan een liftend masker je huid weer meer souplesse geven en tegelijk strakker maken.

Di Tip: Gezichtsserum Beluga kaviaar van Natura Siberica.

7. Detoxen

Modder of klei – en dan nog liefst met algen en mineralen erin – reinigt niet alleen in de diepte, maar heeft ook echt een detox-effet op je gezicht. Dat voel je aan een zachtere huid, maar zie je ook aan een heldere teint.

Di Tip: Klei maskers van Cattier.

8. Laagje weg, nieuwe huid

Voor een peel off-masker moet je  even tijd maken, maar als je het flinterdunne vliesje weghaalt, komt je huid er helemaal fris en schoon onderuit en neemt het masker alle verhoornde celletjes en onzuiverheden mee.

Di Tip: Monodose Peel Off Face Mask van L’Action.

9. Kalmeren

Voelt je huid trekkerig of wordt ze snel rood en gevoelig? Dan is een crèmemasker iets voor jou. Dat mag je in een dikke laag aanbrengen, daaronder kunnen de ingrediënten in je huid smelten om te hydrateren, te verzachten, kalmeren en herstellen. Ideaal om een droge of gevoelige huid weer comfortabel en zacht te laten aanvoelen.

Di Tip: Revitalift Laser X3 masker-crème van L’Oréal Paris.

10. Hot: thermo-actieve maskers

Een thermo-actief masker wordt warm wanneer je het aanbrengt op je gezicht. Door de warmte gaan je poriën openstaan en dat zorgt ervoor dat stoffen goed diep in je huid kunnen dringen en dat onzuiverheden goed afgevoerd kunnen worden, net wat je wil bij een vettere huid.

 Di Tip: SkinActive Pure Zelfverwarmend Masker van Garnier.

Kies je hashtag

#Skincare #Maskers