Mooie voeten

Voetbadje

Trek je schoenen en sokken uit en ontspan in een voetbadje. Dompel je voeten onder in een kom of hydromassagetoestel gevuld met lauw water en gebruik een specifiek product of zeep. Maak van de gelegenheid gebruik om gedurende 5 tot 10 minuten te ontspannen. Enkele druppeltjes essentiële olie van lavendel zullen je helpen om volledig tot rust te komen ... Deze eerste stap is bedoeld om de uitgedroogde huid te hydrateren en weer zachter te maken.

Aanbevolen product: voetbadbruistablet, Kneipp

Peeling

Gebruik dit bad om een peeling met een grove korrel uit te voeren. Met behulp van een scrub, die de verwijdering van dode cellen bevordert, masseer je zowel de onderkant als de bovenkant van je voeten en ga je tot aan de enkel. Oefen wat meer druk uit op de ruwere delen zoals de hiel. Je kan ook kiezen voor scrubsokken: 1 uur laten inwerken en afspoelen met water.

Aanbevolen product: Exfoliërend sokmasker, Baby Foot

Rasp en puimsteen

We zetten duizenden stappen per dag, waardoor we onze voeten zwaar belasten. Vooral door wrijving in schoenen kunnen kloven en eeltplekken ontstaan. Met de volgende routine kan je ze voorkomen en verzorgen. Ga met de rasp of puimsteen over de dikke zones, de hiel en de zool van de voet en schuur in dezelfde richting, zonder al te hevig te werk te gaan.

Aanbevolen product: Elektrische voetvijl, Scholl Velvet Smooth

Hydratatie

Net als bij de andere lichaamsdelen is hydratatie een essentiële stap. Door regelmatig een voedende crème voor de voeten te gebruiken kan je de natuurlijke schoonheid van je voeten behouden. Door een verzorging aan te brengen, zullen ze gehydrateerd en zachter worden. Spoel en droog je voeten zorgvuldig af, breng vervolgens een geschikte voetencrème aan. Wanneer je 's avonds niets gepland hebt, kan je na de hydraterende crème een paar sokken aantrekken. De volgende dag zullen je voeten als nieuw zijn! En voor de beauty addicts, weet dat er vandaag zelfs ultrahydraterende maskers voor de voeten bestaan, wat een luxe! Hallo zachtheid, vaarwel kloven!

Aanbevolen producten: Ultrahydraterend voetenmasker, Loua by Laurence Dumont - Volledige verzorging voor de thuispedicure EasyPedicure, Easy Care - Anti-eeltcrème, Kneipp.

Nagelverzorging

Het verzorgen van de nagels is een 100% vrouwelijk ritueel dat tijd vraagt. Eerst en vooral duw je de velletjes rond je teennagels voorzichtig terug met behulp van een houten nagelriemduwer. Deze stap gaat gemakkelijker wanneer water de huid al zachter heeft gemaakt. Vervolgens vijl je je nagels tot de gewenste lengte, je polijst ze en dan kies je een nagellakje in een mooie kleur om je nagels, die er nu perfect uitzien, in de kijker te zetten.

Aanbevolen product: Elektronische nagelvijl, Scholl Velvet Smooth

 

 

Van het topje van de tenen tot de hiel, verzorgde voeten zijn echt wel een schoonheidstroef! Het zou ideaal zijn dit ritueel één keer per week uit te voeren.

Kies je hashtag

#Voetenverzorging