Smile: 12 supertips voor de mooiste vakantieselfies!

1. Strike a pose

Poseren is een vak op zich. Deze tips van professionele modellen komen van pas: maak je lichaam zo lang mogelijk.

Voor foto’s ten voeten uit: draai je lichaam een beetje opzij en zet je ene voet voor de andere. Steek je borst lichtjes vooruit en trek je schouders achteruit. Enne, hou je buik ingetrokken... Als je je handen net boven je heupen zet, accentueer je het smalste punt van je lichaam, zo lijk je slanker. 

Voor een close foto: laat je nek ook zo lang mogelijk lijken door ‘m te strekken, steek je kaak naar voor... Die trucjes laten je contouren zo goed mogelijk uitkomen. Nog een tip: hou je tong tegen je gehemelte, voor duidelijk afgetekende jukbeenderen. Draai je hoofd een beetje schuin, smile en druk af! Vergeet niet met je ogen mee te lachen, of je smile lijkt al snel fake.   

2. Zoek het licht

De mooiste selfies maak je nog altijd in daglicht, dan heb je je flits ook niet nodig.  Ideaal is zonlicht op een lichtjes bewolkte dag, dan heb je het minste last van schaduwen. Dat diffuse licht maakt je huid gladder en zachter.   

3. Met ingebouwde filter

Een egaliserende primer onder je make-up is je eerste filter: zo’n laagje dat fijne lijntjes en rimpeltjes glad strijkt en zorgt voor een glad oppervlak onder je make-up is wat je nodig hebt voor een zachte, frisse look.

4. Kalm met contouring

De beste selfies laten je zien zoals je bent. Dat betekent: 

de beste versie van jezelf, niet de meest gecamoufleerde en gecontourde...  Go easy dus met highlighters en bronzers als je wil contouren; de bedoeling is dat je niet ziet dat je deze techniek gebruikt hebt. Zorg dat je bronzer en highlighter goed in je huid smelten. Gebruik de donkere tint met een gouden ondertoon op je wang onder je jukbeenderen aan je kaaklijn en de zijkanten van je neus, de highlighter op je jukbeen, de brug van je neus, net onder je wenkbrauw en op het cupidoboogje van je mond. Dat geeft je huid een zachte gloed, alsof ze baadt in kaarslicht.

5. Aandacht voor je wenkbrauwen

Wist je dat je wenkbrauwen heel bepalend zijn voor je look, zeker op foto?  Wenkbrauwen die mooi in vorm zijn,  liften je gezicht en maken je blik open.  Borstel je wenkbrauwen eerst, epileer haartjes die onderaan uitgroeien en vul je wenkbrauwen als dat nodig is in met een naturel wenkbrauwpotlood of dito poeder.  Heb je van nature volle, uitbundige wenkbrauwen, dan kan je ze met een likje wenkbrauwmascara of wax in vorm houden. 

6. Kies je focus

Op een selfie wil je er vooral niet uitzien of je al te hard geprobeerd hebt. Kies daarom: leg je de focus op je ogen of je lippen? Allebei is gewoon too much voor een naturelle look. Met winged eyeliner wordt de aandacht onmiddellijk naar je ogen getrokken. De kleur die je kiest voor je lippen, zegt dan weer veel over je persoonlijkheid.

7. Ogen in the picture

Een donker lijntje op de waterlijn van je onderste ooglid laat je ogen kleiner lijken.  Gebruik zachtere, lichtere kleuren: die geven je een open blik en laten je ogen optisch groter lijken.

8. Doe de omgekeerde panda

Geen donkere panda-ogen, maar net lichte kleuren errond, dat is het advies van make-up artists om je ogen in de kijker te zetten. Gebruik altijd een concealer die één tint lichter is dan je eigen huidskleur onder je ogen. Zo laat je ze groter lijken en komen je jukbeenderen beter uit. 

9. Go black

Gebruik de meest intens zwarte mascara die je hebt, minstens twee laagjes aan je bovenste wimpers. Vergeet ook je wimpers aan de onderkant niet. Zo maak je het kleurcontrast tussen je huid en je ogen zo groot mogelijk en komen je ogen nog beter uit.

10. Blosje? Doen

Ook al draag je anders zelden of nooit blush of bronzer, doe het wél voor goede selfie. Zeker als je een flits gebruikt, zie je er zonder dat beetje extra kleur snel vaal of zelfs wat ziekjes uit. 

11. Kissproof, pictureproof

Een laagje lippenbalsem onder je lipstick zorgt ervoor dat je lipstick over je lippen glijdt. En dat zie je ook op foto: geen lijntjes waar lipstick tussen kruipt, geen droge lippen of patchy lipstick.

12. Have fun!

En misschien nog wel het allerbelangrijkste: neem jezelf niet te serieus en zorg ervoor dat het fun blijft. Wat daarbij helpt: experimenteren met verschillende apps met grappige functies en je foto’s bewerken met filters. Veel plezier ermee!

Kies je hashtag

#Selfie #Summertime #Vakantie