Summer hair, Di Care!

Ombré wordt sombré

Een lichtere kleuring voor de onderste partij van je haar is nog altijd een stevige zomerhit, maar wel in de subtielere sombré-versie, waar kleuren zacht in elkaar overlopen. Begin onderaan met je kleurproduct en werk naar boven toe voor een steeds kleiner kleurcontrast. Zo kan je het resultaat natuurlijker houden. 

Vlechtwerk

Oefen je vlechttechniek maar, want alle mogelijke soorten vlechten – van een  lange visgraatvlecht tot ingevlochten en opgestoken haar – zijn hot deze zomer.  Als je in je gevlochten up-do ook nog enkele bloemen verwerkt, heb je meteen een superfeestelijk party-kapsel.

Tip: als je na het vlechten even een druppeltje haarolie in je handen warm wrijft en daarmee over je vlecht gaat, steken kleine sprietjes haar niet meer uit en krijgt je vlecht een mooie glans.

Happy rainbow

Alle kleuren van de regenboog in je haar: dát is de zomer van 2017. Daarvoor hoef je geen extreme durver te zijn: met een one day spray heb je een kleurtje voor een dag, een wash out-kleuring was je er in een weekje tijd weer uit.  

(Colorista)

Pittig: de pixie cut!

Het is even durven, maar een superkorte pixie cut is een zalig zomerkapsel op de heetste dagen van het jaar! Je hoeft niet bang te zijn dat je hiermee niet kan variëren qua styling: met een wetlook, met warrige piekjes  die je met gel accentueert, met een kuifje dat je recht omhoog kan zetten of juist sleek naar achter dragen... Met zo’n kort kopje kan je echt variëren.  

Bob & lob

Goes never out of style: een bob of lob  (de langere versie of long bob) die je keurig netjes kan brushen, maar net zo goed messy  kan houden door  met je vingers stevig door je haar te kneden. Met een beetje volumeschuim of een stevige gel – afhankelijk van je haar type – creëer je in no time zo’n warrig effect, handig voor op dagen dat het snel moet gaan.  

Sportief: boxerbraids

Afgekeken van de Afro-Amerikaanse boksers: smalle rijen vlechtjes die stevig zijn ingevlochten, al dan niet met een kleurig lint erdoor... Deze sportieve coupe is een aanrader op vakantie als je (droog) haar hebt dat snel kroest: je haar blijft perfect zitten, je hebt er geen werk aan én het is goed beschermd tegen extra beschadiging door zon, zee en zwembad.  Denk er wel nog even aan om je hoofdhuid en haar te beschermen met een zonnespray...

Zeeslag met je haar

Een bos nonchalant golvend haar, alsof de wind aan het strand erin geblazen heeft: dát zijn beachwaves.  Moeilijk is het niet: verstuif een beach spray of salt spray over je uitgekamde, handdoekdroge haar, knijp stevig met je vingers door je haar en laat het dan aan de lucht drogen.  Voor deze zomerse waves in je haar is een in laagjes geknipte bob of log het perfecte basiskapsel.   

Ballerina bun & co

Summertime, and the living is easy... met een snel opgestoken dot in je haar. Een strakke ballerina bun of een nonchalant knotje, alles kan als je halflang tot lang haar hebt. Heel trendy is een undercut – een opgeschoren nekpartij – die onder je dot uit komt piepen.  Heb je van nature erg fijn haar, dan kan je je dot met een donut wat meer volume geven.

Tip: pasgewassen haar glijdt snel weg en is daardoor soms moeilijk om op te steken. Wil je dat je up-do goed blijft zitten, dan maakt droogshampoo je haar een beetje stroever, zodat je speldjes goed blijven zitten.

Streepjes zon

De zon bleekt je haar. Om dat effect van een zalige vakantie in de zon te versterken, kan je zelf zo’n coupe soleil in je haar creëren met een verblekende spray of crème. Selecteer de lokken die je wil behandelen, leg er een laagje alufolie onder en behandel ze met het product.   

Dip dye

Superhip deze zomer: een dip dye in je haar. Dat is eigenlijk het omgekeerde van een ombré: je haarpunten zijn donkerder gekleurd, als of je ze in in de verf doopte. Als je haar blond of geblondeerd is, is een dip dye in rosé gold een absolute topper deze zomer! 

Kies je hashtag

#Summertime #Hairstyles