Wat te doen bij zonnebrand?

Water

Drink veel water en neem eventueel ibuprofen of aspirine om de ontstekingsreactie in je huid te stoppen. 

Afkoelen

Koel je huid af met koude compressen op de rode, pijnlijks zones en blijf smeren met een hydraterende aftersun. Aftersun met menthol werkt verkoelend en verzachtend. Aloë vera-gel is dat een aanrader: aloë vera hydrateert en kalmeert niet alleen, maar werkt ook ontstekingsremmend. Het verlicht de jeuk en verzacht de pijn en zal ook het genezingsproces versnellen.

Bij ernstige zonnebrand -  als je je misselijk voelt of hoofdpijn hebt,  bij koude rillingen en blaasjes of blaren – neem je beter meteen contact op met je huisarts. 

Extra camouflage-tip

Concealers met een gele of groene ondertoon  camoufleren roodheid in je gezicht. Gebruik geen dikke laag foundation, dat irriteert je huid alleen maar. Een matte bronzer zorgt ervoor dat je er meer ‘gebruind’ dan ‘verbrand’ uitziet.  Het klinkt misschien raar, maar ook je kleding kan helpen om minder rood te lijken. Rood, oranje en geel accentueren je rode kleur, donkere tinten neutraliseren. Kies uiteraard een outfit die lekker losjes zit, om je huid te laten ademen. 

Kies je hashtag

#Vakantie #Summertime #Bruinen #Zonnebescherming