Zero waste in de badkamer dankzij Di !

Humble Brush Soft : meer nog dan een tandenborstel, een filosofie

De Humble Brush Soft van Humble is een tandeborstel die 95% minder plastic bevat dan een traditionele tandenborstel. En ja…. Hij is ook zacht en ligt perfect in de hand met zijn handvat in bamboe, een materiaal dat snel aangroeit, 100 % bio-afbreekbaar is en van nature antibacterieel. De soepele haartjes bestaan uit nylon, een composteerbaar materiaal. Wie zou er nu niet kiezen voor dit duurzame alternatief met zijn pure, typisch Scandinavische vormgeving.

Delete vervangt 500 wattenschijfjes

Je moet het maar bedenken : een innovatieve make-upremover handschoen die je tot 100 keer kan hergebruiken. De Original handschoen van Delete verwijdert make-up op efficiënte en zachte wijze in slechts één minuut dankzij zijn ultrafijne vezels : bevochtig de handschoen en het gezicht, verwijder make-up met de handschoen in circulaire bewegingen en de huid is perfect schoon en blaakt van gezondheid. Dit groene alternatief voor doekjes of wattenschijfjes vervangt tot wel 500 wattenschijfjes.Bovendien heb je geen ander product nodig om je foundation, lipstick of mascara te verwijderen. Zelfs waterproof make-up ontsnapt niet aan de handschoen… De handschoen is machinewasbaar. Hij bestaat ook in een andere versie, geschikt voor het verwijderen van maskers op basis van

Charcoal Natural Thoothpaste voor een ecologische dagelijkse routine

En als deze routine nu eens kon bijdragen aan een betere wereld? Het Zweedse merk Humble biedt ook de Charcoal Natural Toothpaste aan, waarvan de werking gebaseerd is op de zuiverende eigenschappen van actieve houtskool. De formule werd ontwikkeld in samenwerking met tandartsen en bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Deze diepzwarte tandpasta met menthol aroma heeft een natuurlijke bleaching werking dankzij de actieve houtskool en helpt cariës te voorkomen. Daarnaast bevat de tandpasta ook natriumfluoride, dat het tandglazuur versterkt. Ook de tube uit gerecycleerd materiaal is ontwikkeld om een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk te laten. En zo kan ook een klein dagelijks gebaar een groot verschil maken.

Secrets de Provence : solide shampoo die lief is voor de planeet

Ze zijn leuk, origineel maar vooral ecologisch. Uit respect voor het milieu lanceerde Secrets de Provence tien jaar geleden zijn solide shampoo. Tien jaar later kennen ze een steeds groter succes. Op basis van plantaardige oliën, natuurlijke klei, biologische glycerine en karitéboter bestaan de Secrets de Provence solide shampoos in vier varianten voor verschillende haartypes: de gele klei is voor normaal haar, groene klei voor vet haar, rode klei voor droog haar en witte klei voor roos. Het gebruik is heel eenvoudig : je brengt de shampoo aan op nat haar, wrijft tot er schuim verschijnt, even inmasseren, reinigen en klaar ! De shampoo is goed voor 40 à 50 wasbeurten en stemt qua hoeveelheid overeen met twee flessen klassieke shampoo van 250 ml. En dat allemaal zonder verspilling van verpakkingsmateriaal.

Be'Cup initmity het respectvolle, vrije, economische en ecologische alternatief

De Be’Cup is een niet-toxisch, hypoallergeen en resoluut ecologisch alternatief voor maandverband en tampons. De menstruatiecup bestaat uit medische hypoallergene silicone en wordt vervaardigd volgens strikte kwaliteitsnormen, vergelijkbaar met die voor medische uitrustingen. Gedurende 8 uur zorgt de cup voor bescherming tegen lekken, zonder enig risico op geurtjes, met gegarandeerd comfort en volstrekt onzichtbaar. Bovendien laat de cup een ongekende bewegingsvrijheid toe. Wanneer hij goed onderhouden wordt, is de Be’Cup tot 5 jaar herbruikbaar. De berekening qua afval en budget is snel gemaakt, toch ?

Protèges Lingerie coton bio, intimity herbruikbaar in alle sereniteit

Als duurzaam alternatief qua intieme hygiëne bevatten de Intimy inlekruisjes vier lagen bestaande uit 99% katoen, waarvan 34% van biologische oorsprong voor een optimaal intiem comfort, en 1% polyurethaan ter voorkoming van lekken. De doos bevat 3 wasbare en herbruikbare inlegkruisjes.