Zo wordt alles mooier: jij, je huis...  én het milieu!

Kies bio-beauty voor jezelf...

Kies zo veel mogelijk voor natuurlijke producten, die geen parabenen, oliederivaten of plastics bevatten. Solide shampoo van Secrets de Provence is niet alleen zacht voor je haar, maar ook minder belastend voor het milieu. Rassoul kan je gebruiken om zelf je scrubs en moddermaskers te maken. Ook voor je make-up vind je nu betaalbare ecologische merken op basis van natuurlijke ingrediënten, zoals Bo.Ho Green make-up. 

... en eco-schoonmakers voor je huis

Door systematisch te kiezen voor natuurlijke ingrediënten in je poetsmiddel wordt je huis even schoon als met agressieve detergenten. Citroen laat je huis bijvoorbeeld heerlijk fris ruiken en werkt ontvettend. Je kan het ‘puur natuur’ gebruiken in een emmer water, maar ook bij ecomerken vind je frisse (alles)reinigers op basis van citroen. Bicarbonaat of zuiveringszout is dan weer een veelbeproefd middel om vet en hardnekkig vuil op te lossen en om vieze geurtjes te laten verdwijnen. Een bakje bicarbonaat in je koelkast absorbeert bijvoorbeeld vieze geurtjes, terwijl een spray met bicarbonaat zelfs de meest vieze en aangekoekte ovens schoon krijgt.  Huishoudazijn werkt ontvettend en verfrissend. Eén keer per maand je lege wasmachine laten draaien op de hoogste temperatuur met een bolletje azijn in de trommel haalt alle muffe geurtjes weg, voorkomt vetopslag en werkt ontkalkend. Met een beetje azijn op een vochtig doekje is je microgolfoven meteen weer fris en schoon. En natuurlijk de klassieker: een kopje azijn in een emmer lauw water laat je ramen streeploos blinken. 

Herbruik

Vervang ‘wegwerp’ door ‘herbruikbaar’ of  ‘wasbaar’, bijvoorbeeld voor reinigingsdoekjes voor je gezicht. 

Gebruik tot het laatste restje

Door je make-up met de juiste tools aan te brengen, heb je veel minder nodig en kan je dus veel langer doen met een product. Een lippenseeltje zorgt ervoor dat je je favoriete lipstick tot het laatste restje kan gebruiken, met een sponsje of een blender heb je maar een heel kleine beetje foundation nodig voor een fijn, transparant laagje. 

Geweldige soapstory

Herontdek zeep als allesreiniger. Met ouderwetse marseillezeep – gemaakt van olijfolie en soda - en zwarte zeep – vanlijnolie en glycerine – kan je werkelijk alles in huis schoonmaken in alle zachtheid. In vloeibare vorm of in vlokken kan je wassen met marseillezeep, die meteen dienst kan doen als ontvlekker. Zowat alle oppervlakten – van tegels over natuursteen tot leer en plafonds – kan je ermee reinigen, deze zeep op oliebasis voedt en geeft glans. Dat laatste geldt ook voor  zwarte zeep, die heel effectief is tegen vetvlekken. Zwarte zeep werkt ook antibacterieel en is dus ideaal om je badkamer of keuken een sopje te geven.  

Al wasnootjes geprobeerd?

Klassieke wasmiddelen kunnen behoorlijk belastend zijn voor het milieu en zelfs voor je huid, als je allergisch bent aangelegd. Wasnoten of zeepnoten zijn dan een ‘schoon’ alternatief. Deze noten van de Sapindus Mukorosse bevatten saponine, een stofje dat als het in contact met water komt werkt als zeep. 

Kies je hashtag

#Homecare #Natural