Zomer pedicure in 6 stappen

Stap 1: weg met oude lak

Begin met elk spoortje nagellak weg te halen; gebruik daarvoor liefst een remover zonder aceton, dat is beter voor je nagels. Aceton is een ontvettende stof die lipiden uit je nagels verwijdert. Die lipiden houden de vochtbalans in orde. Wanneer je te vaak een remover met aceton gebruikt, drogen je nagels dus uit waardoor ze sneller kunnen scheuren en splijten.

Stap 2: bye bye eelt

Eindelijk open sandaaltjes of slippers aan? Dan moet je eerst eelt en harde randjes verwijderen.  Dat kan je doen met een puimsteen, een eeltvijl of een elektrische voetvijl. Die zijn prima voor een onderhoudsbeurt, maar als je echt behoorlijk wat eelt wil weghalen, dan zijn exfoliërende sokken zoals die van  Babyfoot een aanrader  als ‘starterskuur’.  Dat is een heel eenvoudige én efficiënt methode om véél eelt weg te halen: je wast je voeten, draagt de sokken met exfoliërende gel een uurtje en was je voeten opnieuw.  Eén of twee dagen later merk je dat hardnekkige eelt verdwenen is, je voeten ‘vervellen’ en voelen daarna zacht aan.

Stap 3: rechte teennagels

Knip je teennagels recht en niet te kort af, zo voorkom je dat ze gaan ingroeien.  Daarna kan je ze mooi glad vijlen. Met een polijstvijl  kan je het oppervlak van je nagels mooi glad maken en laten glanzen.

Stap 4: relax met een voetbadje

Een voetbadje maakt je voeten helemaal fris en schoon. Gebruik lauwwarm water; maak het niet te heet, want daarvan droogt je huid uit. Aan het water kan je badzout, bruistabletten of olie  toevoegen.  Tien minuutjes in het water is  genoeg. Droog dan je voeten goed af, ook tussen je tenen. 

Stap 5: goed smeren!

Een stevige massage mét voetencrème of olie maakt je huid niet alleen superzacht, maar zorgt ook voor een goede circulatie. Dit is ook het moment om wat extra aandacht aan je nagelriemen te besteden; nu zijn ze zacht en kan je ze makkelijk met een bokkenpootje terugduwen, zonder dat ze scheuren of beschadigd raken. Da’s belangrijk, want je nagelriemen beschermen  de basis van je nagel en zorgen dat die gezond blijft en goed kan groeien. Zijn je nagelriemen echt droog, dan kan je ze wat soepeler maken met een nagelriemcrème of dito olie. 

Stap 6: strak in de lak

Wil je je teennagels nog een kleurtje geven? Maak ze dan eerst schoon met remover. Zo zijn ze absoluut vetvrij, dat is nodig als je wil dat je lak goed blijft zitten.  Begin met een beschermende basislak, zodat je nagels niet verkleuren. Als die goed droog is breng je je kleurlaagje aan. Eindig met een topcoat: die zorgt ervoor dat je lak niet zo snel chipt, zo heb je langer plezier van je lakbeurt. 

Extra tip: smelly feet?

Als je wel eens last hebt van zweetvoeten, is dit het moment voor een voetendeo op je voeten en een laagje voetenpoeder in je schoenen; zo hou je je voeten langer fris.  

Kies je hashtag

#Pedicure #Voeten #HowTo