Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Conseils

6 veelgestelde vragen over ontharen, beantwoord!

Ontharen is makkelijk. Ontharen zonder ongemakken als een geïrriteerde huid en ingegroeide haartjes, da's een ander verhaal! In dit artikel beantwoorden we 6 veelgestelde vragen omtrent scheren, harsen, epileren en de verzorging erna!

Moet ik voor of na het ontharen scrubben?           

Allebei! Met een milde scrub bereid je je huid voor op het ontharen. Op je benen mag je voor een redelijk grove korrel kiezen, op de delicatere plaatsen gebruik je best een mildere formule zoals een scrub bestemd voor het gezicht. De dag nadien opnieuw scrubben, helpt ingegroeide haartjes te voorkomen. Doe dit echter niet als je huid nog gevoelig is van het ontharen.

Mag ik droog scheren als ik haast heb?         

Droog scheren maakt je huid zeer kwetsbaar en kan zorgen voor een oncomfortabel, jeukend, zelfs brandend gevoel. Een elektrisch scheerapparaat is hiervoor echter prima.
Tip: Is je scheerschuim op? Gebruik in plaats van zeep of douchegel liever een conditioner. Deze romige formules zijn gemaakt om haar te verzachten en daarom een perfect alternatief voor je scheerschuim. 

Scheer ik best tegen de richting?       

Tegen de richting scheren geeft je een ietsje gladder resultaat, maar vergroot ook je kans op irritatie en ingegroeide haartjes. Heb je een gevoelige huid scheer je dus best steeds met de haargroeirichting mee.
Wat doe ik tegen irritatie?       
Zoals hierboven al vermeld is de beste methode om irritatie te kalmeren spoelen met water. Wanneer de roodheid wat is gaan zakken kan je gaan smeren. Kies voor ongeparfumeerde formules met voedende ingrediënten als argan-, jojoba- of zoete amandelolie en karitéboter, of verzachtende bestanddelen als aloë vera en kamille.

Hoe voorkom of behandel ik ingegroeide haartjes?          

Iedereen heeft wel eens last van een ingegroeid haartje. Voorkom ze door:
● te scrubben voor het ontharen
● onder de douche of in bad te scheren, wanneer het warme water je haar en huid al wat zachter heeft gemaakt
● door met de haargroeirichting mee te scheren
Om ze te behandelen kan je mild scrubben of een peeling gebruiken. 

Kan ik ervoor zorgen dat mijn haar minder snel teruggroeit?            

De beste manier om haargroei te vertragen is door de haartjes geregeld met de wortel te verwijderen. Kies dus voor harsen met warme of koude was, of voor ontharen met een epileertoestel. Deze methodes verzwakken het haarzakje en zorgen ervoor dat haartjes niet alleen trager teruggroeien, maar ook minder stug worden en in sommige gevallen zelfs helemaal wegblijven!