Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & Tricks

How to: perfecte wenkbrauwen voor iedereen 

Je wenkbrauwen: ze zijn het kader van je gezicht en kunnen je gehele uitstraling veranderen. In schril contrast met de streepjes van de jaren 90, is de trend vandaag "bigger is better". Ontdek in dit artikel hoe je het beste uit je wenkbrauwen haalt!

Omarm je natuurlijke vorm          

Bij het epileren of bijtekenen van je wenkbrauwen is het belangrijk steeds hun natuurlijke vorm aan te houden. Zijn je wenkbrauwen bijvoorbeeld vrij recht, probeer er niet angstvallig een "hoek" in te creëren. Dit oogt meestal onnatuurlijk, en onthoud: wat je wegplukt, komt misschien nooit meer terug!

Je wenkbrauwen epileren

Alvorens aan de slag te gaan met het pincet bestudeer je zorgvuldig de vorm van je wenkbrauwen en je gezicht. Teken bij twijfel de volgende 4 punten op je gezicht met oogpotlood of eyeliner. Zo kan het haast niet misgaan!

  • Hou een potlood verticaal over het midden van je neusvleugel. Punt A is waar je wenkbrauw hoort te beginnen.
  • Kijk vooruit en draai het potlood tot net voorbij je pupil. Punt B is waar het hoogste punt van je wenkbrauw zit.
  • Het einde van het "staartje", punt C, vind je door het potlood tot de buitenste hoek van je oog te draaien.
  • Een loodrechte horizontale lijn vanaf het begin van de binnenkant van je wenkbrauw bepaalt punt D, de hoogte van het einde van je staartje.

Dunne wenkbrauwen

Volle wenkbrauwen ogen jeugdig en geven structuur aan je gezicht. Heb je echter van nature minder haartjes, of ben je vroeger net iets te enthousiast geweest met het pincet, kan je ervoor kiezen je wenkbrauwen bij te vullen. Een poeder is een zeer makkelijke, "foolproof" manier ze meer volume te geven.

Onregelmatige of ongelijke wenkbrauwen       

Volle wenkbrauwen ogen jeugdig en geven structuur aan je gezicht. Heb je echter van nature minder haartjes, of ben je vroeger net iets te enthousiast geweest met het pincet, kan je ervoor kiezen je wenkbrauwen bij te vullen. Een poeder is een zeer makkelijke, "foolproof" manier ze meer volume te geven.

Te lichte wenkbrauwen           

Kleur jij je haar donkerder? Dan neem je best ook je wenkbrauwen mee! Wenkbrauwen die lichter zijn dan je haarkleur kunnen je een vermoeide uitstraling geven. Opteer voor een permanente verf speciaal voor de wenkbrauwen, of kleur ze iedere dag bij met make-up. Bijvullen met poeder levert een zacht, natuurlijk resultaat. Voor een sterkere, grafische look (lees: de "Instabrow") kies je voor een pommade die je aanbrengt met een fijn penseeltje.

Wilde wenkbrauwen       

Last van koppige haartjes die zelfs na het borstelen alle richtingen in springen? Een goede wenkbrauwgel is je redding! Dit product zorgt ervoor dat je brows de hele dag netjes in de plooi blijven. Een gekleurde gel zorgt er bovendien voor dat werkelijk alle haartjes zichtbaar worden, waardoor je wenkbrauwen voller lijken. Ideaal om je no make-up make-up looks helemaal af te maken.

Borstelige wenkbrauwen      

Dus je bent gezegend met volle wenkbrauwen. Koester ze! Heb je echter veel werk met het epileren, zou je wasstrips specifiek voor de wenkbrauwen kunnen proberen. Die nemen zelfs de fijnste donshaartjes mee voor een perfect afgelijnde look in slechts een paar minuten.