Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & Tricks

5 tips voor een doeltreffende lenteschoonmaak

De lente is in het land. Wie 'mooie dagen' zegt, zegt in één adem ook 'grote lenteschoonmaak'. Veel huishoudens profiteren van de seizoenswisseling om wat orde te scheppen en het huis een flinke schoonmaakbeurt te geven. Maar hoe organiseer je een lenteschoonmaak volgens de regels van de kunst? Waar begin je? Di geeft je 5 tips voor een schitterend en proper huis!

Regel 1: materiaal en organisatie

Een grote schoonmaak is een heuse karwij die heel wat tijd en inspanningen vergt. Om de lenteschoonmaak tot in de puntjes uit te voeren, heb je een goede organisatie nodig.
Kies eerst en vooral een dag (of een weekend) uit waarop je tijd hebt en niet gestoord wordt.

Zorg ervoor dat je goed bent uitgerust: doeken, dweilen, kartonnen dozen, vuilniszakken, schoonmaakproducten ... Zorg dat je niets vergeet! Houd dus eerst een kleine inventaris.


Maak een lijstje

Nu je het juiste moment en materiaal hebt gekozen, kan je aan de slag gaan: waar begin je en wat zijn de prioriteiten? Stel een to-dolijstje op en verdeel de taken op een logische manier over de dag, van belangrijk naar minder belangrijk. Zo ben je zeker dat je niets vergeet en het allerbelangrijkste eerst doet!

Doe wat je normaal laat liggen

We hebben allemaal wel de slechte gewoonte om sommige dagelijkse huishoudelijke taken links te laten liggen. We vergeten (nu ja, 'vergeten') de oven of tegels schoon te maken, hoge 

Sorteren, schoonmaken en weggooien!

De lenteschoonmaak is het ideale moment om met de grove borstel door je huis te gaan. En het biedt je de kans om orde te scheppen. Rek de nodige tijd uit om kelders en kasten uit te mesten en twijfel niet: gooi weg wat al veel te lang in de weg staat. Maak dozen, laden en kleerkasten leeg en gooi al je rommel op een hoop. Je zal opgelucht zijn met de vrijgemaakte plaats.

Plaats die je kan gebruiken om alles mooi te organiseren. Je zal zien: je vergeet snel waarvan je afscheid hebt moeten nemen.

Verluchten

Tijdens de koude winter vergeten veel gezinnen om regelmatig de woning te verluchten. Toch is dat essentieel om te voorkomen dat lucht en muffe geurtjes blijven hangen.

Profiteer dus van deze lenteschoonmaak om wat verse lucht in elke kamer te laten. Je woning voelt frisser en je vindt zelf ook een tweede adem.