Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & tricks

5 vragen over de zonnebank

Het is snel en gemakkelijk, een kleurtje halen onder de zonnebank, maar niet zonder risico’s. Hoe bescherm je je huid zo goed mogelijk ?

Is zonnebank gevaarlijker dan de zon?

Er is geen verschil tussen UV-straling van de zon en die van de zonnebank. Het risico zit ‘m in de blootstelling: te lang in de zon of te vaak onder de zonnebank, het is allebei niet goed voor je huid.    

Moet je je insmeren om onder de zonnebank te gaan?

Ja. Je huid droogt uit en veroudert sneller, van de zon én de zonnebank. Gebruik daarom een crème om haar te beschermen, eentje die aangepast is aan je huidtype. Speciaal voor onder de zonnebank zijn er crèmes en lotions die je huid in een goede conditie houden. 

Word je sneller bruin met een snelbruiner onder de zonnebank?

Ja, maar let op dat je niet verbrandt. Het is een snelle oplossing die je wel af en toe kan gebruiken. 

Mag je parfum dragen onder de zonnebank?

Stoffen in je parfum kunnen je huid lichtgevoelig maken, zodat de plekken waar je parfum aanbrengt, donkerder of juist lichter kunnen worden. Parfum én make-up kunnen onder de zonnebank in combinatie met het uv-licht huidirritaties veroorzaken. Je gaat dus het beste zonder make-up of parfum onder de zonnebank.

Mag je je lenzen dragen onder de zonnebank?

 Dat kan, op voorwaarde dat je je ogen beschermt met een bril met CE-merk tegen UV-straling. De speciale zonnebankbrilletjes bevatten een filter die ultraviolet licht tegenhoudt. De huid rond je ogen is dun en fragiel, draag daarom zeker zo’n beschermend brilletje.