Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & Tricks

6 tips voor een gladde bikinilijn

Het enige nadeel aan de warme dagen in het vooruitzicht? Het scheren van je bikinilijn. Dit zijn onze 6 tips voor een gladde bikinilijn, zonder irritatie, bobbeltjes en ingegroeide haartjes.

Eerst een trimbeurt

Je rockt een volle bos daar beneden? Kort de haren eerst in met een trimmer of knip ze bij voor je aan de slag gaat met het scheermes. Een scheermesje gebruiken op langere haren trekt namelijk stevig aan de haarwortel, met schade aan het haarzakje en de haar tot gevolg. En dát zorgt op zijn beurt dan weer voor ingegroeide haartjes.

Laat 't weken

Je bikinilijn scheren doe je best aan het einde van een warm bad of douche, wanneer je huid en haren zacht zijn. Ook zeer mild scrubben met een gezichtsscrub of een zachte scrubhandschoen zorgt voor een extra gladde scheerbeurt en verkleint je kans op ingegroeide haartjes.

Wapen in de aanslag

Afhankelijk van de kwaliteit kan je scheermesje al na enkele scheerbeurten bot worden. Zeker voor je bikinilijn geldt: hoe nieuwer, hoe beter. Niet alleen zijn oudere mesjes niet zo hygiënisch, ze zijn vaak ook bot, waardoor je vaker over dezelfde zone heen moet. Een perfect recept voor bultjes, ingegroeide haren en ontstekingen, dus.

Laat 't schuimen 

Misschien heb jij in nood ook al wel eens je douchegel gebruikt om te scheren. Waarom je toch beter een scheergel gebruikt? Deze formules zijn ontworpen om beter op de huid te blijven liggen, ook in de douche, en verminderen de wrijving tussen huid en mesje veel beter dan een douchegel, die vaak ook nog eens een uitdrogend effect heeft.
Soort

Bezig met laden...

Eerste Hulp Bij Bobbeltjes

Heb je, ondanks al die goede zorgen, toch last van bobbeltjes en ingegroeide haartjes? Zinkzalf helpt de irritatie te verzachten en bevordert het herstel. Eens de huid gekalmeerd is, kan je kiezen voor een milde scrub of toegepaste verzorging om ophoping van dode huidcellen te voorkomen.

Laat 't ademen

Niet onbelangrijk: je ondergoed! Ga voor 100% katoen de eerste uren na het ontharen en vermijd ook te strakke kleding. Synthetische materialen laten de huid te weinig ademen, terwijl kant een schurend effect kan hebben op je kwetsbare huid.