Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & Tricks

9 bio-tips voor een schoon huis

Herfst is... een frisse wind door je huis! Neem je schoonmaakroutine eens onder de loep en kijk hoe die zonder extra moeite natuurlijker en milieuvriendelijker kan. Groener gaan poetsen? Doen!  


Less is more

Duurzaam schoonmaken, dat doe je niet met volle emmers en halve flacons allesreinger. Gebruik weinig water en niet meer schoonmaakmiddel dan nodig (en dat is vaak minder dan je denkt).

Waarom ‘bio-afbreekbaar’ belangrijk is

Biologisch afbreekbare producten maken je huis even schoon en zijn minder belastend voor het milieu. Zo wordt niet alleen jouw huis, maar de hele planeet een beetje schoner!


Zeg niet zomaar zeep...


In traditionele schoonmaakmiddelen wordt vaak aardolie verwerkt: ecologische schoonmaakmiddelen bevatten zeep die gemaakt wordt van ingrediënten op plantaardige en minerale basis. Daardoor zijn ze een stuk minder belastend voor het milieu, terwijl ze even goed werken.

Doe de inwerk-truc

Hele vieze vloeren, tegels, wasgoed? Doe de inwerktruc: breng je schoonmaakmiddel of zeep aan op de vlekken, laat inwerken en boen dan goed. Op die manier heb je veel minder schoonmaakmiddel nodig.


Buiten waait de wind

Wist jij dat de wind een natuurlijke wasverzachter is? Hang op droge dagen je was buiten te drogen, dan ruikt die heerlijk fris en heb je geen chemische wasverzachter nodig.


Superfris

Een ouderwets middeltje dat je oma misschien gebruikte, maar dat nog altijd werkt: vieze geurtjes in je koelkast of de vuilnisbak krijg je weg door natriumbicarbonaat op te lossen in water en daarmee schoon te maken.

Bye bye chloor!

WC-reinigers bevatten vaak chloor en bleekmiddelen om je toiletpot weer fris en wit te krijgen en om bacteriën aan te pakken. Dat lijkt reuze efficiënt, maar is in feite helemaal niet nodig. Als je je toilet geregeld schoonmaakt met een biologische allesreiniger, is die even schoon en fris.


Hallo azijn!

Heb jij al schoonmaakazijn in huis? Daarmee krijg je kalkaanslag meteen weg, zonder dat je agressieve producten hoeft te gebruiken. Deze azijn werkt super-ontvettend, verwijdert onfrisse geurtjes en helpt ook je ruiten streeploos schoon te maken.


Ouderwetse ossengal

Voor bijna alle hardnekkige vlekken is een degelijk stuk ossengalzeep een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing.