Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Conseils

De 7 hoofd(huid)zonden     

Gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Helaas maken we ons vrijwel allemaal schuldig aan een aantal no-go's. Hoeveel tel jij er?

1. Je gebruikt te vaak droogshampoo            

We houden allemaal van het volume en die extra 20 minuutjes tijd die droogshampoo ons geeft. Minder leuk is dat het poeder alle natuurlijke oliën van je hoofdhuid opslorpt en dus uitdrogend werkt. Probeer je gebruik dus te beperken tot wanneer het écht nodig is, en kies eens voor een creatief opsteekkapsel om vette wortels te verdoezelen.

2. Je gebruikt shampoo voor vet haar…        

… Maar je hebt helemaal geen vet haar. Pas je shampoo steeds aan op je hoofdhuid en opteer bij klachten voor een zo mild mogelijke of zelfs biologische formule om een droge hoofdhuid te voorkomen.

3. Je wast je haar iedere dag       

Je wast je lokken iedere dag omdat je last hebt van roos, of snel vetwordend haar? Net als de huid op de rest van je lichaam is het belangrijk het vochtgehalte op peil te houden. Probeer dus minder te wassen, vervang je shampoo door een mildere formule aangepast op jouw zorgen en trakteer je hoofdhuid af en toe op een stevige massage met argan-, mosterdzaad- of zwarte komijnolie.

4. Je borstelt je haar niet dagelijks           

Weinig of kort haar hebben is hier geen excuus: je haar borstelen zorgt namelijk voor een betere bloedcirculatie en dus voor een gezonder haarzakje! Een haarborstel met nopjes op de borstelharen is je beste keuze.

5. Je gebruikt de verkeerde haarborstel

Een natuurlijke haarborstel met varkensharen heeft als groot voordeel dat het de natuurlijke oliën van je hoofdhuid naar je lengtes brengt. Dus: een minder vette hoofdhuid, en beter gehydrateerd haar? Yes, please!  

6. Je draagt je haar steeds in dezelfde staart of knot

Zeker als je haar dik of zwaar is kan je paardenstaart of knotje erg aan je haar trekken. Die constante druk resulteert in hoofdpijn, jeuk en soms zelfs onomkeerbare haaruitval. Variëer dus met je opsteekkapsels, maak ze niet te strak en laat je haar 's nachts bekomen door het los te dragen.


Tip: een zachte scrunchie is bovendien ook aardig voor breekbaar haar. 

7. Je eet te veel suikers

Gezondheid komt van binnenuit. Groenten, fruit en proteïnen zijn essentieel voor de goede gezondheid van je hoofdhuid. Een teveel aan suikers vergroot de kans op ontstekingen in het lichaam en wordt bovendien gelinkt aan candida, een schimmelinfectie die zich niet alleen op de hoofdhuid maar ook in de mond, de darmen en de vagina manifesteert. Op de hoofdhuid lijkt candida erg op roos. Blijft je roos dus aanhouden ondanks je goede zorgen, is het raadzaam je huisarts te raadplegen.