Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & Tricks

Di goes Tournée Minérale!

Februari staat in België sinds enkele jaren synoniem aan Tournée Minérale. Dit initiatief waarbij we massaal een maand lang (niet toevallig de kortste maand) alcohol afzweren werd het leven ingeroepen om ons bewust te maken van de nefaste gevolgen van alcohol op ons lichaam. Tijd om de voordelen van water nog eens op een rijtje te zetten...

Water is leven, leven is water!            

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% water. Een daling van slechts 2% kan al gevolgen hebben voor je lichaam: je concentratievermogen gaat erop achteruit, je kan last krijgen van vermoeidheid en hoofdpijn en ook je fysieke prestaties slabakken. Hou dus steeds een herbruikbaar flesje water bij de hand en zorg ervoor dat je dagelijks 1,5 tot 2 liter water drinkt.

Honger... Of toch dorst?           

Het verschil tussen dorst en honger is voor onze hersenen niet altijd duidelijk. Voel je ondanks je evenwichtige maaltijden een hongertje opkomen? Probeer een groot glas water te drinken alvorens je de de koekjesdoos opentrekt. De kans is groot dat je hongertje eigenlijk gewoon dorst was.

100% clean      

De beste detox? Je raadt het al: water. Genoeg water is noodzakelijk voor het normaal functioneren van de nieren, die verantwoordelijk zijn voor het elimineren van afvalstoffen.

Doe het voor je huid         

Een gedehydrateerde huid is vatbaarder voor kwaaltjes en heeft sneller te kampen met vroegtijdige veroudering. Hydrateer van binnenuit om de tonus te bevorderen en droogtelijntjes te verminderen. Draag steeds een dagcrème om dat gunstige vochtgehalte te behouden!

Maar… waarom geen frisdrank?            

Frisdrank bevat water, maar ook suiker of kunstmatige zoetstoffen. Je aanbevolen hoeveelheid vocht in frisdrank drinken levert je al gauw 600 kcal op. Kunstmatige zoetstoffen hebben dan weer het neveneffect je zin in zoet te stimuleren. Bovendien zijn alle zure dranken, met of zonder suiker, bijzonder slecht voor je tanden.

Hoe hou je het vol?              

Gaat je eeuwige glas water vervelen? Maak fruitwater met je lievelingsvrucht (eventueel uit de diepvriezer) en stamp een paar blaadjes munt plat voor extra smaak. Ook thee, boordevol flavonoïden en anti-oxidanten, is een smaakvolle vervanger! Bonuspunten als je de smaak leert appreciëren zonder suiker, zoetje of melk...