Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

 Tips & Tricks

Een perfect gegroomde baard in 5 stappen    

Een baard is knap... maar alleen als hij goed verzorgd is. Hoe verzorg je een baard optimaal? Door hem om de twee weken te trimmen, zo blijven alle haren ongeveer op dezelfde lengte, dat oogt verzorgder.

1. Trim je baard na het douchen

Trim je baard na het douchen, dan staan je poriën nog open door de vochtige warmte en is het makkelijker om je neklijn mooi bij te werken. Was je baard eerst onder de douche met een baardshampoo: die is speciaal ontworpen om je baardhaar zacht te wassen én de haartjes en je huid zacht te houden. Zorg wel dat je baardharen droog zijn, nat haar raakt namelijk sneller beschadigd. Als je niet douchet, kan je je baard ook reinigen met een gezichts/baardcleanser. 

2. Kam je baard en je snor

Kam je baard en je snor uit met een kam of borstel, zodat alle haartjes in dezelfde richting staan. Kam echt alle knopen uit; als je daar met de tondeuse over knopen gaat, krijg je namelijk zichtbare kale plekjes. 

3. Gebruik de tondeuse

Kies een veilige stand voor je tondeuse. Begin op een langere stand, je kan nog altijd korter gaan. Zo kan je bij het trimmen beter zien hoeveel er effectief verdwijnt. Meer trimmen kan altijd nog, minder niet. Trim zo je baard in één of meerdere keren. 

4. Knip je snor bij

Knip daarna je snor bij. Kam ze goed recht en knip ze bij met een snorschaar. Uitstekende lange haartjes knip je ook weg. Check ook je baard op uitstekende haartjes die de tondeuse heeft gemist en knip ze bij met je schaartje.

5. Finishing touch

De huid onder je baard wordt continu geprikt en kan daardoor rood en geïrriteerd raken. Met een voedende baardolie maak je niet alleen die prikkende baardhaartjes zachter, maar je voedt er ook je huid mee. Bovendien gaat je baard er mooi van glanzen. Echt weerbarstige haren kan je met wax in vorm krijgen.