Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Conseils

Een stralende huid in 5 stappen

Iedereen droomt van een natuurlijk stralende huid, zonder rode vlekken of onvolkomenheden. Maar door de talloze invloeden van buitenaf die je huid elke dag te verduren krijgt, is dat makkelijker gezegd dan gedaan! Nochtans is het geheim van een zuivere huid die straalt van gezondheid niet ingewikkeld. Een paar eenvoudige, snelle stappen volstaan! Di zet ze voor jou op een rijtje.

1. Eerste stap: ontschmink je!

Het is bewezen: door je huid te reinigen, hou je ze schoon en gezond. Verwijder dus zeker elke dag al je make-up! Doe je dat niet, dan leidt dat tot puistjes, irritatie, onvolkomenheden en een versnelling van het huidverouderingsproces. Reinig je huid dus elke avond grondig en elimineer elk spoor van make-up. Kies daarbij voor een textuur die bij je past, en sla geen enkel stukje over! Een kleine tip? Reinigingsdoekjes komen soms goed van pas, maar ze doen je huid samentrekken en zijn vaak minder efficiënt dan een klassieke make-upreiniger.

Gebruik ze dus niet te vaak en kies voor een traditionele reiniger. Texturen genoeg: melk, lotion, olie of crème! Om er zeker van te zijn dat je huid volledig zuiver is voor je gaat slapen, gebruik je een gezichtsreiniger na je make-upremover. 


2. Reinig je huid grondig

Belangrijk om te weten: een beautyritueel begint 's ochtends vroeg! Veel mensen denken dat hun huid 's nachts gespaard blijft. Ze hebben ongelijk. Reinig je huid dus bij het opstaan met een gezichtsreiniger.

Zo ben je zeker van een frisse huid zonder alle onzuiverheden die zich 's nachts kunnen ophopen (zweet of misschien nog enkele make-upresten). Lotion, mousse, gel of olie: er is voor elk wat wils! Zo krijgt je huid niet alleen een echte boost bij het opstaan, je gezicht neemt de verzorgingen ook beter op. Na een tijdje wordt je huidtextuur zelfs fijner. 

3. Een gouden regel: hydrateren!

Een gezonde huid moet je hydrateren met een dagcrème of een hydraterend serum. Een hydraterend product is niet alleen een goede basis voor je make-up. Het houdt je huid ook levendig en elastisch en voorkomt rimpels en droge plekjes. Je huid voeden is dus essentieel voor een mooie huid op lange termijn. Kies daarom een hydraterende verzorging aangepast aan jouw huidtype en breng ze 's ochtends aan op een gereinigde huid, voor je make-up.

4. Scrub een keer per week

Zelfs als je goed voor je huid zorgt, moet je ze soms diepgaand reinigen. Scrubben is daarom essentieel. Een scrub bevat kleine korreltjes. Breng het product aan en gebruik je vingertoppen om het met kleine cirkelvormige bewegingen in te masseren. Spoel daarna af. De ruwe, licht schurende textuur exfolieert je huid mild en verlost ze van dode huid en lelijke ophopingen. Gebruik eenmaal per week een scrub. Voor een gegarandeerd gladde, stralende huid!

5. Gebruik een paar keer per maand een masker

Vind je je huid vaal en futloos ondanks al die verzorgingen? Dan heb je een masker nodig! Een masker bevat meer actieve bestanddelen en is geconcentreerder dan een dagcrème.

Voel je dat je huid wat extra aandacht nodig heeft? Breng enkele keren per maand een masker aan. Een echte boost voor je huid! Maskers die je huid verkwikken, hydrateren en rimpels en tekenen van vermoeidheid tegengaan, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan kiezen uit talloze actieve bestanddelen voor een efficiënte en doelgerichte aanpak. Breng het masker aan, laat het inwerken en verwijder het overtollige product met een vochtig washandje. Weinig tijd? Kies voor peeling- of stoffen maskers, die zijn het makkelijkst om te verwijderen.