Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & Tricks

Gebruik jij de juiste haarborstel?

Bij Di vind je een enorm assortiment aan haarborstels. Maar hoe weet je precies welke geschikt is voor jouw haar? Hieronder lees je enkele tips waarmee je ongetwijfeld de juiste keuze maakt!

Natuurlijk of kunststof?           

Kies de stevigheid van de borstelharen op basis van de dikte van je lokken. Dik, stug haar heeft stevige borstelharen nodig om het doeltreffend te ontwarren. Heb je echter fijn, breekbaar haar opteer dan voor soepele varkensharen of nylon om haarbreuk te voorkomen.

Tip: varkensharen verdelen de natuurlijke oliën van je hoofdhuid over de gehele lengte voor meer glans.

Snel droog            

De ventilatiegaten in een tunnelborstel zorgen voor een betere luchtcirculatie bij het droogblazen van je lokken, zodat je nog sneller klaar bent.

Kleine of grote föhnborstel     

Hoe kleiner de diameter van je föhnborstel, hoe strakker je krul. Ook met korter haar kies je beter een iets kleiner formaat om een veel te volumineuze coupe te voorkomen. Met een slanke, conische borstel creëer je volume op de juiste plaats.

Tip: varkenshaar geeft je lokken extra glans, terwijl borstelharen met een laagje tourmaline statische elektriciteit vermijden. 

Met of zonder bolletjes       

Die bolletjes op je borstel? Die dienen om je hoofdhuid te beschermen tegen krassen en vind je vooral op stevigere borstelharen terug. Zeker met een gevoelige hoofdhuid is dit geen overbodige luxe.

Pneumatisch?           

Bij een pneumatische borstel zitten de haren op een beweeglijk, met lucht gevuld kussen. Dit zorgt ervoor dat de borstel de contouren van je hoofd volgt, en voorkomt dat je te veel druk zet en alsnog je hoofdhuid beschadigd.