Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & Tricks

Hello sunshine!

Blij dat de zon weer schijnt... maar niet vergeten om nieuwe zonnecrème in te slaan om je huid te beschermen. Welke zonnecrème past precies bij jouw huid?Snelle bruiner

Je verbrandt niet snel, integendeel: jouw huid bruint supersnel! Hoe donkerder je huid van nature is, hoe lichter de factor die je kan gebruiken. Dat betekent echter niet dat je geen zonnecrème nodig hebt; je zonnecrème is niet alleen effectief tegen de schadelijke straling van de zon - en die bescherming is een must - maar hydrateert je huid ook en gaat vroegtijdige huidveroudering tegen.
- Heb je een lichtgetinte huid, donkerblond tot bruin haar en vrij donkere ogen en bruin je dus vrij vlot? Dan heb je minimaal factor 15 nodig.
- Bruin je snel en verbrand je bijna nooit? Dan heb je van nature een getinte huid, donker haar en donkere ogen. Voor jou is een factor 10 tot 15 in de meeste omstandigheden voldoende.

DI ADVISEERT:
Lovea Monoi Droge Olie, Lovea Gel Intense Bruining, Hawaiian Tropic Tanning Oil, Corine de Farme Droge Olie, Nivea Diepbruinende Olie Spray


Snel rood?


Hoe lang je in de zon kan blijven zonder rood te worden, hangt af van je huidtype. Hoe lichter je huidtype, hoe sneller je verbrandt. Als je je huid insmeert met een zonnefactor die niet hoog genoeg is, wordt ze niet bruin: ze verbrandt. Dus als je niet bruint, maar rood wordt van de zon, moet je een zonnefactor kiezen die hoog genoeg is! Zelfs een sunblock of een écran total houdt niet alle uv-straling tegen, maar beschermt je huid genoeg om bruin te worden zonder te verbranden. Je bruint dus nog steeds, maar bent wel beter beschermd tegen verbranding. Als je goed smeert, blijft je huid ook langer en mooier bruin, ze veroudert minder snel en het risico dat je pigmentvlekken krijgt, verkleint.

DI ADVISEERT:
RoC, Mixa Sun, Nivea Sun Protect & Sensitive, Ambre Solaire Sensitive Expert+, Weleda Zonnecrème voor gevoelige huid


Opgepast: gevoelig!


Jouw huid reageert snel geïrriteerd of je hebt zelfs last van allergische reacties? Kies dan voor hypo-allergene zonneproducten, die met hun aangepaste samenstelling de kans op die reacties zo klein mogelijk maken.

Zon & water

Waterratjes? Dan is goed smeren extra belangrijk, omdat waterdruppels op je huid kunnen werken als lenzen die de kans op verbranding nog groter maken. Kies voor een zonnecrème waar ‘waterproof’ of ‘waterresistent’ op staat: dat betekent dat de zonnebrandcrème na het zwemmen beter op je huid blijft zitten. Als je je afdroogt met een handdoek wrijf je ook een deel van je zonnecrème weg, daarom is opnieuw smeren na elke zwembeurt echt een must.

DI ADVISEERT:
Ambre Solaire UV Water, Lovea Beschermende Zonnespray Kids SPF 50 Waterproof, Weleda ultra water resistant

Safe for kids

Wist je dat recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je vijf keer meer kans hebt op huidkanker als je in je kindertijd drie keer flink verbrand bent geweest? Dat betekent niet dat je je kind moet binnenhouden, wel dat elke keer insmeren met een mild, aangepast zonneproduct met een hoge zonnefactor echt een must is. Smeer royaal én vaak genoeg, want zowat 50% van alle zonnestraling in je leven krijgt je huid voor je 18e te verwerken. Baby’s laat je beter niet rechtstreeks in de zon komen, voor kinderen van 1 tot 3 jaar hou je de blootstelling beter kort. Kies – ook voor oudere kinderen - minstens voor SPF 30.

DI ADVISEERT:
Ambre Solaire Kids, Mixa Kids, Nivea Kids, Acorelle Nature Sun SPF Sun Spray for Kids, Corine De Farme Kids