Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & Tricks

Help, fake wimpers, hoe doe je dat?

Te moeilijk, zelf valse wimpers zetten? Helemaal niet, met dit eenvoudige stappenplan doe je het als een pro.

Dit heb je nodig: valse wimpers, wimperlijm, mascara, klein schaartje, pincet, vochtige doekje, vergrotende make-up spiegel, transparant poeder

Stap 1: kies de juiste wimpers

Beslis eerst welk effect je wil en kies dan de fake wimpers die daarbij passen. Lange, donkere XXL-wimpers geven een glam-effect en kunnen heel dramatisch lijken. Wil je gewoon vollere wimpers die er toch natuurlijk uitzien, dan kan je werken met individuele wimpers of kleine plukjes die je tussen je wimpers inplant.

Stap 2: basis en oogschaduw

Zorg voor een goede basis; breng eerst een transparant poeder aan op je oogleden. Als je poederoogschaduw wil gebruiken, breng je die ook eerst aan. Crèmige oogschaduw is geen goed idee: de olie erin zorgt ervoor dat de lijm voor je fake lashes niet goed werkt. 

Stap 3: knip je wimpers op maat

Valse wimpers worden zo gemaakt dat ze lang genoeg zijn voor iedereen. Begin met het strookje op maat te knippen. Je kan ook de lengte van de wimpers zelf customizen, zodat ze bijvoorbeeld je bril niet raken. Knip ze niet recht, maar schuin af, zo lijken ze meer op echte wimpers.

Stap 4: breng lijm aan

Sommige merken hebben een zelfhechtend strookje aan de wimpers, maar meestal heb je toch wimperlijm nodig. Doe een beetje lijm op je hand en schuif er voorzichtig met de rand van je nepwimpers overheen. Je kan een pincet gebruiken om je wimpers goed te positioneren. Het is een precies werkje, want er mag geen lijm op de wimpers zelf komen. Controleer of er lijm zit op de hele wimperrand. 

Stap 5: plak ze vast

Pak de wimpers op met een pincet en druk ze zo dicht mogelijk tegen je eigen wimpers. Met een vergrotende make-up spiegel kan je goed zien wat je doet. Druk de wimpers eerst aan op je buitenste ooghoek en werk dan verder naar je binnenste ooghoek toe.

Check even of je wimpers ook in het midden goed vast zitten en laat dan even drogen. Werk je niet met één strook maar met losse plukjes, dan plaats je die vanaf buitenste ooghoek tot ongeveer het midden van je oog. Je wimpers zijn nu klaar, met nog een een lijntje donkere eyeliner erover zie je niet meer waar ze aangehecht zijn. 

Zo haal je ze weer weg

Om je fake lashes weg te halen, gebruik je best de speciale remover van het merk zelf. Is die er niet, dan kan je een vochtig doekje gebruiken. Dat verwijdert de lijm op waterbasis ook. Trek niet te hard, anders kan je je eigen wimpers beschadigen.