Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & tricks

How to: de juiste kleur oogschaduw voor jouw oogkleur kiezen


Met al die prachtige oogschaduw paletten rijst bij velen de vraag: maar past die kleur wel bij mijn ogen? In principe zijn er geen regels omtrent de kleur van je oogschaduw. Alles kan, zolang je het rockt met zelfvertrouwen! Maar mocht je op zoek zijn naar de perfecte tint om je ogen te laten spreken, dan lees je er hier alles over.

Kleurtheorie: terug naar de schoolbanken

De makkelijkste manier om erachter te komen welke oogschaduw het mooist past bij je oogkleur is een blik te werpen op het kleurenwiel. De complementaire kleur, oftewel de tint die op het wiel recht tegenover je oogkleur staat, is jouw perfecte match. Maak je echter geen zorgen: heb je bijvoorbeeld felblauwe ogen, hoef je niet rond te lopen met sinaasappeloranje oogleden. Opteer dan voor een warme, oranje-achtige tint zoals roestbruin, of peachy roze.

Wil je een bepaalde kleur in je ogen uitspelen, zoals een groene tint in bruine ogen? Experimenteer met paars, de complementaire kleur van groen! 

Blauw

Zoals reeds gezegd is de complementaire kleur van blauw oranje. De "warm nudes" trend is dus ideaal om jouw ogen te doen knallen! Koraaltinten, peachy nudes en koper accentueren je prachtige kijkers. Let wel op met zwart als je bovendien ook licht haar hebt: dit kan je uitstraling "hard" maken.

Ook mooi: goud, taupe, mauve en paars

Bruin

Bruin bevindt zich niet op het kleurenwiel, maar maak zeker gebruik van de theorie om verschillende tinten in je bruine ogen naar voren te brengen. De kleur wordt rijker en bijna goudachtig met brons, of experimenteer met marine- of knallend koningsblauw. Paars doet je ogen dan weer groener lijken.

Ook mooi: koper, goud en peachy nudes

Groene ogen

Jouw complementaire kleur is een statement: rood laat groene ogen spreken. Hou je het liever iets neutraler, kies dan voor tinten met een warme, roodachtige ondertoon: speel met bordeauxrood, auberginepaars, rose gold of koper.

Ook mooi: brons, paars en roze

Grijze ogen

Deze unieke oogkleur is meestal een mix van grijs, blauw en groen, soms met wat geel rond de pupil. Door kleuren met een oranje tint (koper, perzik, zalm...) te gebruiken doe je jouw ogen blauwer lijken. Met roze, roodachtig bruin en paars breng je het groen naar voren.

Ook mooi: chocoladebruin, smoky zwart, zilver