Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & Tricks

Is jouw huid al overgeschakeld op het zomeruur?    

De zomer komt eraan en dat voel je aan je huid! Geef dus niet alleen je kleerkast een make-over, maar ook je badkamerkastje: hoog tijd om qua skincare over te schakelen naar de zomer!

Hoe zit het met je dagcrème?

In de winter is de lucht niet alleen kouder, maar ook droger... en je huid dus ook. Naarmate de temperatuur stijgt, krijg je ook een hogere luchtvochtigheid. De rijke, voedende dagcrème die je huid zo soepel en zacht hield in de winter, voelt nu (te) vet aan. Schakel daarom over naar een moisturizer met een lichtere textuur zoals een gel of zelfs een water. Kies je moisturizer op waterbasis om talgophoping tegen te gaan: je lichtere verzorging zal je poriën niet verstoppen, zo krijg je geen zwarte puntjes.       

Hello sunshine!   


Uiteraard is zonnebescherming belangrijk. Schakel daarom over op een dagverzorging met een zonnefilter. Je kan ook voor make-up met een ingebouwde zonnefilter kiezen. Ga je echt een paar uur buiten, om te sporten bijvoorbeeld: dan is die zonnebescherming niet meer genoeg: dan heb je echt de bescherming van een royale portie zonnecrème nodig.

Tijd voor tonic

De zomer is de tijd voor tonic. Niet alleen met gin op een terrasje, maar ook als toevoeging aan je ochtend- en avondroutine. Een toner met licht exfoliërende bestanddelen voelt niet alleen verfrissend aan op warme dagen, maar haalt ook alle talg, zweet en verhoornde celletjes weg. Zo verstoppen je poriën niet én bruint je gezicht mooi egaal.  

Licht en luchtig

Ruil je dekkende foundation nu in voor een lichtere formule: een dagcrème met een tintje, een BB-cream of CC-cream of een minerale poeder... Als je toch liever foundation draagt, kies er dan eentje op waterbasis, die is transparanter en verstopt je poriën niet. Kies als het kan voor een versie mét SPF. 

Poeder of crème?


Als je transpireert in de zomer verdwijnt je poeder snel. Als je kiest voor blush, oogschaduw of highlichters in crèmevorm, blijven die beter zitten op je huid. Je wenkbrauwpotlood of –poeder kan je nu vervangen door een getinte brow gel. En dat laagje poeder als finishing touch? Dat kan je vervangen door een frisse fixation mist. 

Voor liplovers

Vervang je lipstick of lipgloss door een getinte balsem mét SPF. Die blijft in de warmte beter zitten, maar heeft nog een bijkomende voordeel: je lippen zullen niet verbranden.