Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & tricks

Schoon haar zonder wassen

Een intensieve sportsessie volg je natuurlijk liefst op met een douche. Met deze tips hoef je je haar echter niet te wassen - en hoef je dus ook het sporten niet rond het wassen van je haren te plannen…

Droogshampoo

Het gebruik van droogshampoo ligt in deze situatie natuurlijk voor de hand, maar wist je dat je droogshampoo ook prima als preventieve maatregel kan inzetten? Het poeder absorbeert zweet en talg nog voor het zich verspreidt door je lokken. Nog wat meer droogshampoo na het sporten voor extra volume en je kapsel is weer fris en fruitig. 

Kattenwasje

Een snel kattenwasje in de douche of aan de wastafel werkt prima als je liever geen droogshampoo gebruikt. Maak een strakke knot bovenop je hoofd en maak je haarwortels nat met je handen. Herhaal dit zo'n 3 keer om het grootste gedeelte van het zweet weg te spoelen. Omdat je enkel de aanzet van je lokken nat maakt, is je haar ook zo weer droog. 

Zonder shampoo

Als je haar wel nat mag worden maar je liever geen shampoo gebruikt omdat het je haar en hoofdhuid uitdroogt, kan je je lokken natuurlijk gewoon grondig spoelen, zonder shampoo. Gebruik indien nodig een conditioner in de puntjes om je haren makkelijker te ontwarren. Kies hier wel een lichtere formule om te voorkomen dat je haar slap omlaag gaat hangen. 

Of… Get dirty!

Of je kan natuurlijk van de gelegenheid gebruik maken om je haar rijkelijk te vezorgen met een masker of olie. Breng een stevige hoeveelheid aan, ga sporten en was alles na afloop uit: zo haal je het meeste uit je gym time.