Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Conseils

Waarom je NOOIT de dagcrème voor de nacht mag gebruiken en versa

Waarom heb je een dag- en een nachtcrème nodig? Omdat je dan het bioritme van je huid volgt, met een duidelijke dag- en nachtcyclus. En dat betekent dat ze ’s morgens andere noden heeft – en dus een andere crème nodig heeft - dan ’s avonds. Daarom is het dus belangrijk om én een dag- én een nachtcrème te gebruiken: die doen namelijk verschillende dingen.


's Morgens

’s Morgens heeft je huid vocht en bescherming nodig tegen invloeden en agressies van buitenaf, waar ze overdag mee te maken zal krijgen. Overdag is het namelijk het orthosympatische zenuwstelsel dat je lichaam regeert. Dat houdt het bloedt zoveel mogelijk in het centrum van je body, om alle organen die hard aan het werk zijn goed te voorzien van energie en zuurstof. Overdag droogt je huid sneller uit en is ze gevoelig voor uv-bestraling door de zon. Bescherming tegen uv-straling en je huid hydrateren, dat is dan ook wat een goede dagcrème zeker moet doen. 

Tips voor 's morgens

1. Begin met je huid goed te reinigen, zodat je dagcrème z’n werk kan doen.

2. Een zonnefilter of SPF beschermt je huid overdag tegen schadelijke uv-straling van de zon. Zo kan je ervoor zorgen dat je huid niet vroegtijdig gaat verouderen.

3. Een goede dagcrème is een moisturizer die ervoor zorgt dat het vochtgehalte in je huid op peil blijft.

4. Anti-oxidanten in je dagcrème neutraliseren vrije radicalen. Dat zijn kleine atoompjes, de allerkleinste bouwstenen in je cellen, met maar één neutron. Die vrije radicalen hebben er twéé nodig en willen zich daarom binden aan een ander atoom. Als je teveel van deze vrije radicalen hebt onder invloed van stress, ongezonde voeding, uv-straling, roken of alcohol, gaan ze zich aan je cellen binden en zo zorgen voor een kettingreactie aan kleine beschadigingen. Anti-oxidanten kunnen dat voorkomen.

5. Een getinte dagcrème is handig om je huid een beetje meer kleur te geven met een fris, naturel resultaat.


's Avonds

’s Avonds is een zonnefilter natuurlijk niet meer nodig. Je huid heeft nu behoefte aan stoffen die helpen om de nachtelijke herstelprocessen uit te voeren. Nu neemt je parasymypathische stelsel het namelijk over en gaat het bloed meer aan de oppervlakte van je lichaam stromen. je huid is dus beter doorbloedt. Dat zorgt ervoor dat celvernieuwing en herstelprocessen goed kunnen verlopen. Je huid gaat ’s nachts meer collageen produceren om zichzelf stevig en soepel te houden.

Tips voor 's avonds

1. Reinig je huid goed voordat je je nachtcrème smeert, zo kan die diep in je huid dringen om z’n werk te doen.

2. Een nachtcrème mag iets rijker van textuur zijn om je huid te voeden. Hij heeft tenslotte een hele nacht lang om in te werken en je draagt er geen make-up overheen.

3. Aan nachtcrèmes kunnen ook ingrediënten toegevoegd worden die je overdag in het zonlicht beter niet draagt omdat ze dan kunnen gaan irriteren , zoals bijvoorbeeld retinol, een vitamine A-afgeleide dat lichtjes exfoliërend werkt en de celvernieuwing stimuleert;

4. Nachtcrèmes stimuleren de nachtelijke aanmaak van lichaamseigen collageen en elastine, twee stofjes die je huid soepel en tegelijkertijd stevig houden. 

Sterk duo 1

Voor: alle huidtypes, als rimpels duidelijk zichtbaar worden.

Di adviseert: Nivea Cellular Anti-Age Cell Renewal dag- en nachtcrème 

Sterk duo 2

Voor: alle huidtypes als basisverzorging bij beginnende rimpels.

Di adviseert: Diadermine Lift+ Superfiller dag- en nachtcrème.


Sterk duo 3

Voor: de rijpere huid.

Di adviseert: L’Oreal Age Perfect Renaissance Cellulaire herstellende dag- en nachtcrème

Sterk duo 4

Voor: een gemengde of vette huid.

Di adviseert: Natura Siberica blanc de blancs + noir de blancs