Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & Tricks

Aftellen naar de zomer!

Bikiniproof in 4 weken? Check!

Je wil boordevol energie en met een fitte en strakke body de zomer instappen? In vier weken kan veel realiseren: draai de knop om en ga stap per stap gezonder eten en meer bewegen!

Week 4: pas je voeding aan

- Begin met snelle suikers in de mate van het mogelijke te schrappen. Ze laten je bloedsuikerspiegel pieken, je lichaam maakt meer insuline aan en dat hormoon zorgt ervoor dat je die overtollige suikers opslaat als vet. Als die zoetigheid erdoor gejaagd is, zakt je bloedsuikerspiegel snel. Waarop je weer zin krijgt in zoet en het hele proces opnieuw begint… Hou je bloedsuiker daarom constant : eet 5 à 8 keer per dag een beetje in plaats van drie grote maaltijden. Probeer bruis, gist en alcohol te vermijden. Ze maken het je lichaam moeilijker om afvalstoffen af te voeren. Probeer vooral ‘s avonds geen suikers meer te eten.

- Wat doe je wél? Eet liefst onbewerkt voedsel. Fruit, groente en 100 gram mager vlees, gevogelte of vis als bron van eiwitten... Zo krijgt je lichaam minder lege calorieën binnen, maar wel alle voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

- Zijn er echt bepaalde zones (je buik, je benen) of facetten (vermoeidheid, vocht vasthouden,...) die je nog als pijnpunten ervaart, dan kan een specifiek voedingssupplement zoals Naturland of Physalis daarvoor je ondersteuning bieden.  

Week 3: extra beauty-care

- Bouw deze week meer tijd in om goed voor je lichaam te zorgen. Scrub je lichaam 2 of 3 keer per week: zo haal je niet alleen verhoornde huidcellen weg zodat je huid mooi egaal kan bruinen, maar stimuleer je ook de onderhuidse circulatie wat helpt tegen cellulitis.

- Neem elke dag de tijd om je in te smeren met een verstevigende bodymelk. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een anti-cellulitiscrème: van een intensieve kuur waarbij je dagelijks smeert nú, heb je op je vakantie effect.

- Dat kan je ondersteunen door genoeg water en (detox)-thee te drinken, zo help je je lichaam om alle afvalstoffen af te voeren. Dit is ook het moment om te beginnen met een pre-tan: die stimuleert de aanmaak van pigment in je huid nog voor de zon dat gaat doen, zodat je sneller bruint. 


Week 2: kom in beweging

- Niet vergeten: sla nu al je zonnecrèmes in. Die heb je niet alleen tijdens je vakantie nodig, maar ook als je nu meer buiten gaat sporten.

- Vol enthousiasme stevig erin vliegen en meteen uren sporten? Geen goed idee. Probeer eerst en vooral zoveel mogelijk beweging in te bouwen in je dagelijks leven. Parkeer je auto een beetje verder of ga met de fiets naar het werk of de bakker, als dat kan. Doe je telefoontjes rechtstaand of loop ondertussen rond. Het effect van al die kleine veranderingen kan verrassend doorwegen.

- Drie keer per week een half uurtje is ideaal. Train op je eigen tempo, dat is de beste garantie dat je kan volhouden. Door geleidelijk op te bouwen, werk je aan je spieropbouw en stimuleer je je vetverbranding. Als je je halfuurtjes intensief genoeg maakt, kan het effect daarvan tot 48 uur doorwerken op je vetverbranding.

- Het effect wordt vooral duidelijk in centimeters; na 3 weken, vier merk je echt al verschil aan je taille en heupen.

- Een mooie sportoutfit en beautyspulletjes in je sporttas – een sportievere deo, frisse parfum, verstevigende bodymelk of een douchegel met je favoriete parfum – geven je extra motivatie: ze helpen je om op een positieve manier met je body bezig te zijn.

- Let op een slimme timing bij het epileren of harsen: als je het nu doet, kan je met blote benen en mouwloze topjes onbezorgd sporten en genieten van de zon... en kan je over twee weken opnieuw ontharen zodat je er tijdens je vakantie niet aan hoeft te denken.

- Begin met je haar nu al geregeld een masker te geven: als het in een goede conditie is zal het niet zo snel uitdrogen of verkleuren tijdens je vakantie in de zon. Als je het nog wil kleuren, is dit ook een goed moment. 

Week 1: speed it up!

- Nog één week om de puntjes op de i te zetten! Neem de tijd om wat extra zorg aan je voeten te besteden: nu een pedicure, voetmassage met je favoriete crème én je teennagels mooi lakken en je hebt er tijdens je vakantie geen omkijken naar!

< p>- Je ziet er tegenop om met nog winters witte stukjes huid op het strand te verschijnen? Gebruik een bodymelk met een laaggedoseerde zelfbruiner: zo kan je gradueel een tintje opbouwen dat er helemaal naturel uitziet.
- Check je reisapotheek: heb je alles wat je nodig hebt? Denk ook aan minder evidente items als barenpleisters of een kalmerende gel met aloë vera voor een geïrriteerde of verbrande huid.