Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Advies

Byebye cellulitis! 

Er zijn heel wat manieren om een sinaasappelhuid tegen te gaan. Aangepaste crèmes, massages, detox: er bestaan verschillende methodes om er iets aan te doen. Di legt je graag uit wat ze precies inhouden en wat dus het beste werkt voor jou.

1. Smeren met een dubbel doel

Smeren met anti-cellulitiscrèmes of olie maakt je huid net een beetje gladder en steviger. In eerste instantie hydrateren ze je huid, zodat ze zachter en gladder aanvoelt. Als je trouw blijft smeren, merk je je ook het lange termijn-effect: je huid wordt steviger.

2. Masseer en borstel

Masseer je anti-cellulitiscrèmes altijd van beneden naar de richting van je hart toe, zo help je je lichaam om lymfevocht op te pompen en verbeter je de circulatie. Op dezelfde manier kan je je lichaam ook borstelen met een anti-cellulitisborstel, die zo ontworpen is dat de onderhuidse weefsels ook goed gestimuleerd worden. Zo borstel je niet alleen dode huidcelletjes weg, maar stimuleer je ook de onderhuidse circulatie. Dat geeft je die mooie gezonde glow.   

3. Doe de detox

Cellulitis heeft alles te maken met afvalstoffen en vocht die zich onderhuids opstapelen. Door te detoxen, help je je lichaam om die afvalstoffen af te voeren. Dat heeft niet alleen een invloed op die sinaasappelhuid, maar ook op je gewicht. Hoe zuiverder je lichaam, hoe efficiënter je vetverbranding. Op je voeding letten helpt ook: minder zout zorgt ervoor dat je lichaam minder vocht vasthoudt. Suiker, veel zuivel, rood vlees en granen zorgen ervoor dat je lichaam verzuurt. Net als te weinig slaap, stress of te weinig beweging, trouwens. Die zuren in je lichaam zorgen voor meer afvalstoffen en maken je lymfevocht minder vloeibaar. Wil je je lichaam daarbij helpen, dan kan je een voedingssupplement nemen. Dat versterkt het effect van je gezonde inspanningen.   

4. Genoeg drinken

Genoeg water drinken, groene groenten en – met mate – fruit eten helpen je lichaam om te ontzuren en ontgiften en ook dat heeft een positief effect op je sinaasappelhuid: je huid wordt steviger en strakker en cellulitis wordt minder. Dat effect kan je nog versterken door aan je dagelijkse fles water een detox-supplement toe te voegen. Daarnaast kan je ook kruidenthee of groene thee drinken, om je lichaam te helpen om te ontgiften. 

5. Strak in het pak

Een superefficiënte manier om zonder veel inspanning heel de dag te werken aan je cellulitis: een anti-cellulitis legging! De ingewerkte elastische zones stimuleren de afvoer van afvalstoffen in je lymfen, terwijl de werkzame ingrediënten in de stof – dezelfde als bij anti-cellulitiscrèmes – lang kunnen inwerken en dus ook extra effectief zijn.