Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & Tricks

Hoe verzorg je je haar in de zomer?

Nu het zomer is, kan je haar wel eens te lijden krijgen onder zon en hitte. In dit artikel geven we een paar tips om je haar gehydrateerd, glanzend, zacht en in topvorm te houden! Neem dus de tijd en geef je haar de verzorging dat het verdient!

Verzorg de hoofdhuid

Mooi haar en een gezonde hoofdhuid beginnen met een shampoo aangepast aan jouw haartype. Het is sterk aangeraden om af en toe van shampoo te veranderen, volgens de behoeften van je haar. Net zoals koud water stimuleert een dagelijkse massage van 2 minuten de bloedstroom en helpt ze haarverlies tegen te gaan.


Haarolie

Voor gehydrateerd en zijdezacht haar is haarolie dé oplossing! Niet alleen voedt ze de hoofdhuid diepgaand en herstelt ze het haar, ze maakt het ook beter bestand tegen de hitte en de borstel. Het zal ook minder snel afbreken. Zo’n olie belooft talloze weldaden en is vaak geparfumeerd. Je haar gaat er dus ook nog eens lekker van ruiken!

Haarmaskers

Breng eenmaal per week een masker aan op gewassen en handdoekdroog haar. Zo voed, herstel en hydrateer je het diepgaand! Haarmaskers zijn rijker dan conditioners en spoelvrije sprays. Die laatste kun je wel elke dag gebruiken om de haarwortels te sluiten. Bij het wassen gaan die immers open.

Hoe vermijd je kroeshaar? 

Last van kroeshaar na een dagje aan het strand? Gebruik een voedend serum om je haar van binnenuit te beschermen en te hydrateren. En als je een haardroger, stijltang of krultang gebruikt, vermijd dan te hoge temperaturen. Boven de 185 °C smelt de keratine in het haar. Gebruik ook hittebestendige producten!