Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & tricks

Kroes-control: 7 anti-frizz tips voor je haar

Koud weer, regen, droge lucht: gegarandeerd frizzy haar... Of niet? Met deze tips hou jij je kroes onder controle.
  

1. Slimme shampoo

Door de lagere temperaturen drogen zowel je haar als je hoofdhuid uit en elke wasbeurt versterkt dat effect. Met een vochtinbrengende shampoo zal je haar alvast minder droog en dus minder statisch zijn. 

2. Haar in conditie

Gebruik je conditioner elke wasbeurt. Neem de tijd om ‘m in te laten werken. Nog handiger: een leave-in conditioner. 

3. Anti-frizz masker  

Neem minstens een keer per week een voedend haarmasker; je haar is beter gehydrateerd, gaat minder snel kroezen en is minder statisch. 

4. Olie in je haar

Een lichte olie in je haar na het wassen hydrateert het niet alleen, maar legt een beschermend filmpje, zodat het vocht kan vasthouden en dus niet zo droog wordt dat het gaat kroezen. Kies liefst een natuurlijke olie zonder parabenen en siliconen. 

5. Tot in de puntjes

Je haarpunten zijn droger en wrijven dan ook nog eens tegen de hoge kraag van je jas of je trui, dat maakt je haar statischer en zorgt ervoor dat het gaat splitten. Bescherm je punten daarom met een serum. 

6. Warm/koud

Zet je haardroger of stijltang op de koudste stand. Bescherm je haar bij het stylen met een thermische spray of een serum: zo blijft het beter in conditie.

7. Truc met haarlak

Een beetje haarspray op je kam of borstel maakt je haar minder statisch. Wat ook helpt als je haar recht omhoog staat: spray een beetje haarlak in je handpalmen en wrijf zachtjes met je handpalmen over je haar. Een handige mini in je handtas does the job!