Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & Tricks

Lenteschoonmaak: een superschoon huis in 7 stappen!

De snelste route voor je lenteschoonmaak? Die vind je hier!


1. Begin met de was

Ga door je hele huis en verzamel alles wat gewassen moet worden, incluis lakens, stoelhoezen, kussenovertrekken, gordijnen, badmatjes… Hardnekkige vlekken behandel je voor met een beetje ouderwetse vollersaarde of Terre de Sommière, ossegalzeep, aleppo zeep,...
Haal ook je matten weg, hang ze buiten of breng ze als het nodig is naar de droogkuis.


2. Next stop: de badkamer


In de badkamer begin je met de poetsproducten aan te brengen die moeten inweken, zo komt alle vuil al los en heb je het makkelijker. Laat ze hun magic doen terwijl jij de rest van de badkamer doet: de kastjes, de spiegels, de tegels. Daarna kan je de kranen en bad, wc en douche aanpakken met een frisse citrusreiniger zoals Frosch badkamerreiniger . Hardnekkig vuil is nu losgeweekt en verdwijnt vlot.
Soort
  SANYTOL
  Ontsmettingsmiddel
  Voorradig
  • € 3,99
   FROSCH
   Schoonmaakmiddel
   Voorradig
   • € 3,79

   Bezig met laden...

   3 Korte stop in de slaapkamer(s)


   De lakens zitten al in de was, da’s handig! Als je je matras wil opfrissen, bestrooi die dan met een laagje zuiveringszout of baking soda (bijvoorbeeld van Starwax) en laat inwerken terwijl je de kamer van boven naar beneden aanpakt. Spinrag weghalen in de hoeken van het plafond, ramen wassen, met een vochtig doekje alle oppervlakken opnemen… Daarna kan je de vloer nog stofzuigen of dweilen. Maak ook de binnenkant van je kleerkast schoon met een vochtig doekje, als je ze opruimt.
   Tip: ladenkasten hoef je niet te verschuiven, haal gewoon de twee onderste lades eruit en je kan probleemloos de vloer eronder schoonmaken. Ga tenslotte nog met je stofzuiger over je matras: samen met het zuiveringszout zuig je alle vieze geurtjes op.

   Soort
    VILEDA
    Schoonmaakmateriaal
    Voorradig
    • € 4,99
     THE FABULOUS
     Schoonmaakmiddel
     Voorradig
     • € 6,99

     Bezig met laden...


     4. Op naar de woonkamer…


     Volgende stop is je woonkamer. Met alle hoezen en gordijnen weg, kan je nu gemakkelijker de ramen wassen én de muren stofvrij maken, door te swifferen als je behangen hebt of met een sopje met Starwax zeep en een microvezeldoekje als je geschilderd hebt. Nu alle kussens weg zijn, kan je de sofa grondig stofzuigen. Alle stopcontacten en vieze vingers op deuren krijg je weg met een watje met micellair water, dat vet en vuil oplost en wegneemt. Vergeet niet om ook toestellen als je (vaste) telefoon of de afstandbediening schoon te maken, ook met een watje met micellair water. Vuil dat rond de knopjes zit, kan je met een oorstokje gedrenkt in micellair water weghalen.

     Soort
     • Promo
     APRIL
     Reinigingsgel
     Voorradig
     • € 9,90 Promo
      DI
      Wattenschijfjes
      Voorradig
      • € 1,59
       EVOLUDERM
       Reinigingsgel
       Voorradig
       • € 4,99

       Bezig met laden...


       5. En de eetkamer


       Je kan in één ruk door naar de eetkamer. Begin met de stoelen rond je tafel ondersteboven te keren om ze schoon te maken; daar denk je misschien niet meteen aan, maar net met vette vingers trek je je stoel terug of schuif je ‘m naar voor als je aan het eten bent…


       6. Tijd voor het grote werk: de keuken

       Begin met alle producten aan te brengen die even moeten inwerken: in je oven, in je gootsteen, op de kranen en de kookpitten… Je vaatwasser zet je zonder vaat maar met een speciaal reinigingsproduct voor de vaatwasser of een flinke scheut schoonmaakaijn aan op het intensieve programma, zo wordt die vanbinnen schoon. Net als in de rest van het huis gebruik je daarna de top down-strategie. Begin met de keukendeurtjes schoon te maken, vanbinnen en vanbuiten. Of je ook de binnenkant helemaal leegmaakt, sorteert en het kastje schoonmaakt, that’s up to you. Om die oppervlaktes schoon te maken is een ontvettende spray handig. Maak je koelkast leeg en gebruik ook hier je ontvettende spray om de binnenkant schoon te maken. De rubberen ring die ervoor zorgt dat de koelkastdeur goed sluit, was je met een spons en ouderwets zeepwater, bijvoorbeeld met Starwax zwarte zeep. Maak vervolgens je aanrecht, spoelbak en kraan schoon, poets je keukenvloer met een ontvettend product dat geschikt is voor het materiaal – hout, natuursteen of tegels – en klaar.
       Soort
        SANYTOL
        Ontsmettingsmiddel
        Voorradig
        • € 3,99

        Bezig met laden...

        7. Finishing touch: de hal

        Je hele huis boven en beneden gepoetst? Dan blijft alleen de hal en trap nog over. Ook hier werk je weer van boven naar beneden, uiteraard.
        Tip: dit is meteen het moment om de overgang van winter naar lente te maken in je vestiaire. Maak die helemaal leeg, berg winterspullen als dikke jassen, mutsen, sjaals en handschoenen op en maak plaats voor je lichtere jasjes. Heel je huis ruikt nu heerlijk fris, dat effect kan je nog versterken met nieuwe potpourri of geurstokjes met een lichte lentegeur.
        Soort
         APRIL
         Geurkaars
         Voorradig
         • € 18,50

         Bezig met laden...