Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Advies

Perfecte nagels: de basics


Geef toe: perfect verzorgde nagels met een stijlvol kleur-accent, geven je meteen een extra elegant gevoel! Hoe begin je eraan en hoe breng je die manicure tot een perfect resultaat? Gewoon even back-to-basics! Di geeft je graag een handig overzicht!

Basic nail-care: stappenplan

Volg dit eenvoudige stappenplan: succes gegarandeerd!
Stap 1: Haal elk spoortje nagellak weg met remover en een watje of een handig nagelremover potje met sponsje.

Stap 2: Vul een kommetje met lauw water en voeg er een paar druppels amandelolie aan toe. Laat je handen even weken, zodat je nagels en nagelriemen zacht kunnen worden.

Stap 3: Masseer je handen met een zachte scrub, werk in cirkelvormige bewegingen om alle dode huidcelletjes weg te halen. Dep je handen en nagels droog met een zachte handdoek.

Stap 4: Verwijder de harde huid naast je nagels met een boogvormig vijltje of puimsteentje.

Stap 5: Vijl je nagels glad met een buffervijl. Gebruik eerst de grovere kant om ribbels en oneffenheden te verwijderen. Daarna kan je met de gladdere polijstvijl je nagels glad en glanzend maken.

Stap 6: Voed je nagelriemen en eventueel ook je nagels met een nagel(riem)olie.

Stap 7: Verwen je handen en je nagels met een massage met een zachte handcrème. 

Nagelriemen afknippen?

Nee! Nagelriemen beschermen de basis van je nagelplaat tegen beschadigingen. Zijn ze vergroeid met je nagels, breng dan eerst een laagje cuticle remover aan en laat dat even inwerken. Daarna kan je met een bokkenpootje je nagelriemen zachtjes naar beneden duwen. Losse velletje kan je wel even bijknippen met een tangetje of een nagelschaartje. 

Zo polijst je je nagels

Om je nagels hun natuurlijke glans te geven, kan je ze extra polijsten na je manicure. Daarvoor kan je de polijstkant van een bufferblokje gebruiken, een polijstvijl of een elektrische polijstvijl. Vijl je nagels in maar één richting; als je een zagende of zigzaggende beweging maakt, kan dat de structuur van je nagels beschadigen waardoor ze sneller gaan splijten. Dat lukt het makkelijkste met een elektrische polijstvijl, omdat de rollers daarvan automatisch maar één kant op draaien. Klaar? Masseer dan je nagelriemen en nagel nog even met nagelcrème, of amandel- of jojoba-olie. Bij het polijsten haal je een dun laagje van je nagel weg, polijst je nagels daarom maximum één keer in de drie tot vier weken. 

Nagels in alle vormen

Als je je nagels vijlt, kan je dat in verschillende vormen doen: rond, ovaal, vierkant, een scherpere stilettopunt, of squoval, tussen gemengd en ovaal in.

Welke vorm kies je?
• Als je je nagels graag een natuurlijke look geeft en als ze niet te lang mogen zijn, dan is een ronde vorm de beste optie.
• Ovale nagels kan bij elk soort nagel, het is een neutrale vorm die zowel praktisch als elegant is. Eigenlijk vijl je ze op dezelfde manier als een ronde nagel, alleen laat je je nagels hierbij iets langer.
• Een vierkante vorm is de stevigste vorm, maar is niet geschikt voor hele korte nagels. Bovendien loop je ook het risico dat je nagel sneller blijft haken en scheurt. Als je kiest voor die vierkante vorm, kan je daarom beter de hoekjes iets minder scherp afvijlen.
• Squoval nagels zijn de tussenoplossing tussen vierkante en ovale nagels in. Je begint met de vierkante vorm, maar vijlt daarna de zijkanten een beetje bij tot je een iets rondere vorm krijgt. Zo heb je de voordelen van allebei de vormen: de stevigheid van een vierkante nagel en de elegantie van een ovale vorm.
• Hou je van meer drama, dan kan je je nagels spits toelopend, in een stiletto-vorm vijlen.

Perfect gelakte nagels

Je nagels lakken volgens de regels der kunst vraagt wel wat tijd. Als je het stap per stap doet, heb je het beste resultaat dat ook het langste houdt. Als je je nagels mooi rond vijlt, volg je de natuurlijke vorm van je nagelbed.

Stap 1: Zorg dat je nagels perfect schoon en niet vet zijn.
Stap 2: Breng een laagje basecoat aan en laat drogen. Die basecoat beschermt je nagels niet alleen tegen verkleuringen, maar maakt ze ook gladder zodat je kleurlak beter kan hechten.
Stap 3: Breng één of twee laagjes van je favoriete lak aan. Trek telkens eerst een lijntje in het midden van je nagel, begin op ± 1 mm van je nagelriem. Zet een streepje lak telkens aan de zijkant van je eerste lijn. Laat goed drogen. Een druppetje sneldroger of sneldroogspray kan dat drogen versnellen.
Stap 4: Foutje gemaakt? Dat kun je best meteen bijwerken met een correctorpennetje.
Stap 5: Als je nagels helemaal droog zijn, zet je best nog een beschermende topcoat over je gekleurde lak.