Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & tricks

Haarverzorging 101: de basics voor mooi haar!

Of je nu houdt van kort of lang, gekleurd of naturel, krullen of sluik: haar is altijd mooier als het goed verzorgd wordt. Daarom maakten we een overzicht van essentiële delen van je haarverzorgingsroutine en geven we je enkele tips mee.

1. Wassen

Allereerst: borstel je haar. Nat haar is zeer fragiel en vatbaar voor haarbreuk dus vermijd je best om meteen na het wassen je haren te kammen.

Kies vervolgens een shampoo in functie van je hoofdhuid en haarwortels. Worden je wortels snel vet maar zijn je punten droog? Ga voor een shampoo voor vet haar en verzorg de lengtes met een conditioner of haarmaskertje.

Met snel vet wordend haar zet je overigens best niet te veel kracht bij het inzepen. Zo'n stevige massage stimuleert je talgklieren waardoor het nóg sneller vet wordt. 

2. Verzorgen

Heb je droog haar of gaat het snel klitten, dan gebruik je best een verzorging na het wassen. Zelfs een lichte conditioner helpt om het haar te ontwarren maar naarmate de noden van je haar kan je er ook voor kiezen zo'n twee keer per week een hydraterend, voedend of ontkroezend haarmasker te gebruiken.

Concentreer je conditioner of masker op de punten en lengtes van je haar. Vermijd de wortels om te voorkomen dat de aanzet snel vet wordt. 

3. Drogen

Dep je haar droog met een handdoek. Wrijf of wring niet, dat maakt je haar namelijk breekbaar en vatbaarder voor gespleten punten.

Voor de gezondheid van je lokken is het beter je haar natuurlijk te laten drogen. Pak je er de haardroger en daarna eventueel een stijl- of krultang bij, vergeet dan niet je haar te beschermen tegen de hitte met een beschermende spray of serum. 

4. Tussen twee wasbeurten

Tussen twee wasbeurten en als je weinig tijd hebt, is droogshampoo je beste vriend. Zeker als je een pony hebt! Spray 'm vanop zo'n 20 centimeter van je haar, laat een paar minuten inwerken en borstel vervolgens goed uit.

Zien je lokken er dof uit? Met een druppeltje olie, leave-in crème of spray geef je jouw haar weer een mooie glans. 

5. 's Nachts

Ook door de wrijving met je kussensloop kan je haar gaan breken. Je zou kunnen kiezen om te gaan slapen met een vlecht of losse knot, of je vervangt je kussensloop door een zijden exemplaar om de wrijving te beperken.

Droog of beschadigd haar? Maak van je schoonheidsslaapje gebruik om een voedend masker of een verzorgende olie extra lang te laten inwerken. 

6. Voedingssupplementen

Natuurlijk is je voeding niet onbelangrijk voor mooi, gezond haar! Eet gevarieerd en zorg ervoor dat je voldoende eiwitten, ijzer, mineralen en vetzuren binnenkrijgt.

Wil je jouw haar een stevige boost geven, kan dat door middel van voedingssupplementen. Kies voor een kuur met biotine, biergist of keratine om je lokken te versterken en de groei ervan te stimuleren.