Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & Tricks

Byebye zwarte puntjes: dit doe je eraan!

Zo ben je voorgoed verlost van die zwarte puntjes: 8 effectieve manieren om mee-eters aan te pakken.

Help, waar komen ze vandaan?


Wat zijn die zwarte puntjes eigenlijk? Niet meer dan talg die in je poriën is blijven zitten en zwart is geworden door oxidatie, door contact met zuurstof. Als je een vette(re) huid hebt, heb je er dus iets meer aanleg voor. Gelukkig heb je verschillende opties om die vervelende mee-eters weg te krijgen!

Hoe krijg je die vervelende mee-eters weg? Lees het hieronder!

Optie 1. Stoom

Doe een paar druppels tea tree olie in een kom met kokend water. Ga met een handdoek over je hoofd met je gezicht boven de kom hangen. Blijf onder de handdoek zo lang als je kan. Nog handiger is een gezichtssauna zoals die van Lanaform. De stoom opent je poriën en maakt talg en vuil los. Na het stomen reinig je je huid eerst met lauw water, daarna kan je nog een zachte reiniger gebruiken.

Optie 2. Scrub

Scrub je huid één à twee keer per week en wees daar consequent in; zo haal je het verhoornde huidlaagje weg en worden je poriën minder diep.

Optie 3. Strip


Met een neusstrip kan je in een paar minuten heel bevredigend zichtbaar zwarte puntjes weghalen: aanbrengen op je natte neus, laten drogen, strip wegtrekken en klaar. Met een strip maak je je porïen inderdaad op korte termijn schoon, maar daarnaast heb je ook een goede reinigingsroutine nodig om te voorkomen dat je poriën meteen weer verstopt raken.

Optie 4. Reinig

Kies voor een niet-vette milde reiniger en wees consequent: reinig je gezicht elke dag ’s morgens en ’s avonds. Make-up haal je 's avonds voor je reiniging weg. Kies ook hier voor een niet vette, zachte démaquillant.
Soort
  • Promo
APRIL
Reinigingsgel
Voorradig
  • € 9,90 Promo
  • Promo
NIVEA
Reinigingsgel
Voorradig
  • € 8,99 Promo

Bezig met laden...

Optie 5. Hydrateer

Hydrateer je huid goed. Net als ze te droog is – en ja, ook een vettere huid kan vochtarm zijn – gaat ze meer talg produceren als bescherming. Net die talg zorgt voor propjes die in je poriën zwart worden. Kies een verzorging die goed aangepast is aan je hydtype. Meer advies nodig? Zo vind je je aangepaste crèmes.

Optie 6. Masker

De snelle aanpak: gebruik een pore minimizer face mask. Wil je op lange termijn verlost zijn van mee-eters? Gebruik één tot twee keer per week een masker en kijk naar de noden van je huid. Gebruik het na je stoombad of na je scrub. Een diepreinigend masker maakt je poriën schoon, een kleimasker helpt om de talgproductie van je huid te reguleren en een hydraterend masker zorgt ervoor dat je huid niet te droog wordt en dan uit zelfbescherming in overdrive gaat qua talgproductie.

Optie 7. Lepel

Als je eerst je huid goed ontsmet met een alcoholdoekje, kan je daarna met een comedonenlepel grote meeëters, door zacht te duwen, verwijderen. Bij deze techniek met je wel oppassen dat je door die druk er niet voor zorgt dat je huid onderhuids gaat ontsteken, want dan worden zwarte puntjes puistjes. Als je dit doet na een stoombadje staan je poriën al goed open en verwijder je mee-eters dus makkelijker.