Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & tricks

Clean! (En waarom dat zo belangrijk is voor je make-up...)

Borstels, sponsjes, blenders: je wil niet weten hoeveel bacteriën erop zitten. Die bacteriën en zelfs schimmels kunnen zorgen voor onzuiverheden en zelfs voor infecties van je huid. Geregeld schoonmaken is dus een must. Hoe (vaak) doe je dat?

Elke week: snelle opfrisser

• Je make-up borstels kan je met een brush cleaner snel even schoonmaken: op je borstel sprayen en droog wrijven op een schoon doekje.
• Blenders en sponsjes kan je schoonmaken door ze even uit te wassen met (anti-bacteriële) zeep, goed uit te knijpen en te laten drogen.

Elke maand: intensieve schoonmaak 

• Je kwasten en penselen hebben één keer per maand een degelijke wasbeurt nodig, met een reiningingsgel voor borstels of met babyshampoo. Als je een schoonmaakpaletje of schoonmaakeitje met noppen gebruikt om ze schoon te schrobben, kan je overal tussen de haartjes. Spoel goed na, tot elk restje schuim verdwenen is; je wil niet dat de borstelhaartjes stroef worden door zeepresten. Droog de kwasten zo goed mogelijk af en laat liggend drogen op een handdoek.
• Beautyblenders en make-up sponsjes kan je in een waszakje in je wasmachine meewassen. Tip: stop ze bij je donkere was, zodat ze geen vlekken op je witte kleding maken.