Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & Tricks

Mencare: de juiste routine voor een stralende huid  

Wat mannen belangrijk vinden als het over huidverzorging gaat? Een schone, gave huid, geen (scheer)irritaties, droge plekken, zwarte puntjes of onzuiverheden en vooral: een comfortabel gevoel. De juiste verzorgingsroutine daarvoor? Die vind je hier.

Dit doe je elke dag    

• Ochtendroutine
Je verzorgingsritueel begin je ’s morgens met een goede reiniger, voor een frisse en schone huid. Dan kan je – als je graag glad geschoren bent, kiezen voor elektrisch scheren of nat scheren. Daarna herstel je het beschermende filmpje op je huid weer met een goede moisturizer. ’s Ochtends maakt een frisse, lichte gel je goed wakker. Zo’n gel trekt trouwens meteen in, zodat je huid niet vet aanvoelt. Laat je toch liever je baard staan?

Avondroutine 

‘s Avonds begin je met je huid te reinigen met een wasgel of zeep om alle vuil van de dag weg te wassen. Daarna geef je je huid comfort met een hydraterende crème. Je kan eventueel voor een anti-rimpelcrème kiezen. Merk je dat de rimpeltjes rond je ogen dieper worden, dan is het een goed idee om een oogcontour te gebruiken ’s avonds.
Heb je vooral last van wallen, dan is een roller handig om ze te verkoelen en te laten slinken. In periodes dat je huid vermoeid is, sneller geïrriteerd raakt of droger is, kan je aan je avondroutine nog een serum toevoegen om je huid comfort te geven en haar te helpen om weer in conditie te raken.

1 tot 3 keer per week

Door je huid één, twee of drie keer per week te exfoliëren met een scrub, haal je onzuiverheden en verhoornde huidcelletjes weg die je poriën kunnen doen verstoppen. Heb je een vrij droge huid dan is één keer per week voldoende. Is je huid vetter – en dus dikker – dan mag het vaker.
Zie je graag een stoppelbaardje, dan is om de twee dagen scheren genoeg voor jou.

Eén keer per week

Heb je graag een volle baard, dan moet je die toch één keer per week trimmen als je ‘m verzorgd wil houden.

Een unibrow is uit, net als neusharen of priemende haren die uit je oren steken. Haal de uitstekende haartjes tussen je wenkbrauwen weg met een pincet, de haartjes in je neus en je oren verwijder je vlot met een speciale trimmer. 
Tip: die kan je ook gebruiken om bakkebaarden netjes mee bij te werken! 

Je poriën goed reinigen in de diepte om zwarte puntjes weg te halen, is erg gemakkelijk met poriënstrips. Die breng je aan op je natte huid, de klei of kaolien in de strips absorbeert de onzuiverheden in je poriën. Na een kwartiertje drogen kan je de strip pijnloos wegtrekken.
 
Eén keer per week een masker is een goede manier om je huid precies dat te geven wat ze nodig heeft. Is je huid aan de vette kant, dan is een reinigend kleimasker een goed idee. Heb je snel last van ingroeiende haartjes, dan is een exfoliërend masker een aanrader. Een droge huid of gevoelige huid voelt dan weer comfortabeler met een hydraterend masker.