Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & Tricks

Perfecte beautyroutine? 

Smeren kan je leren!     

Help, hoe verzorg ik mijn huid op de juiste manier? Door stap voor stap de juiste beautyroutine te vinden.Want ja, smeren kan je leren!

Stap 1: Ontschminken

De eerste logische stap in je beautyroutine? Dat is niet reinigen, maar eerst alle make-up weghalen. Oogmake-up verwijder je met – herbruikbare - pads en een aangepaste oogreiniger, die bijvoorbeeld ook waterproof make-up weghaalt. Je legt de pad met remover op je oog, laat even inwerken en dan zachtjes – zonder te wrijven – naar beneden vegen. De rest van je make-up kan je in principe weghalen met een herbruikbaar reiningsdoekje en water. Heb je een droge of gevoelige huid, dan kan dat oncomfortabel aanvoelen. In dat geval is cleansing butter een aanrader: die breng je aan over je hele gezicht; als je ze afspoelt, neemt de rijke boter alle vuil en onzuiverheden mee.  

Stap 2: reinigen

Alle make-up weg? Dan kan je je huid grondig reinigen. Kies de juiste reiniger voor jouw huidtype. Voor een droge huid zal dat eerder een rijke crème of melk zijn, terwijl een (micellaire) gel of een zeep aangenamer aanvoelt voor een vettere huid. Voor een normale tot gemengde huid voelt een mousse fris aan, terwijl een melk comfort geeft. Het is dus vooral een kwestie van uitzoeken welke textuur het fijnste aanvoelt voor jouw huid. 

Stap 3: tonifiëren

Je huid voelt nu fris en schoon, maar er kunnen nog restjes van je reiniger zijn achtergebleven. Met een wattenschijfje of herbruikbare pad gedrenkt met tonic haal je in alle zachtheid de restjes van je reiniger weg, terwijl je je huid ook meer tonus geeft. Je kan ook een floraal water gebruiken, zoals rozenwater voor een rijpere huid, korenbloemwater voor een vermoeide huid, oranjebloesemwater voor een vettere of onrustige huid... Voor elk huidtype is er wel een aangepast floraal water voor extra zorg en zachtheid. 

Stap 4: smeren!

Ziezo, nu ben je toe aan de laatste stap van je routine: smeren! Wat je huid precies nodig heeft, hangt af van je huidtype, je leeftijd en zelfs van het seizoen. Een dagcrème heeft iedereen op elke leeftijd nodig, met een serum eronder kan je je huid een extra boost geven of net focussen op een extra aspect waar je huid nood aan heeft: anti-aging, pigmentvlekjes aanpakken, meer energie geven... ’s Avonds zorgt een nachtcrème ervoor dat je huid weer kan herstellen van de schade die ze overdag heeft opgelopen. Vergeet ook je oogcontourcrème niet aan te brengen.

Stap 5: maquilleren

Na je ochtendroutine is je huid klaar voor make-up. Sla nooit je dagcrème over: het effect van make-up op een goed gehydrateerde huid is zoveel beter. Een BB-, CC- of GG-cream is in principe ook een dagverzorging. De combinatie met een dagcrème kan te rijk zijn voor een vettere huid, In dat geval kan je je dagcrème dus wel overslaan.

Extra tips
Als je een druppeltje wortelolie toevoegt aan je dagcrème, krijgt je huid een gezonde, warme gloed.
•Wortelolie van WAAM
Na je nachtcrème nog een druppeltje ricinusolie aanbrengen op je wimpers, maakt ze voller en steviger. Je kan ook een paar druppeltjes toevoegen aan je mascara.
• Ricinusolie van WAAM

Extra care
Een tot twee keer per week kan je je huid scrubben, om verhoornde celletjes en onzuiverheden weg te halen. En één tot twee keer per week je huid stomen en daarna een masker geven om het effect van je reiniging en je crèmes te ondersteunen, is ook een goed idee. Zo geef je je huid een boost. Op die manier is de verzorging van je huid compleet!