Klik hier voor gratis verzending gratis levering*

Tips & Tricks

Skincare & chill: het beste moment voor je avondroutine     

Goed voor je huid zorgen vraagt, jammer genoeg, tijd. Idealiter laat je ieder laagje van je routine enkele minuten inwerken, en laat ons eerlijk zijn, daar heeft vrijwel niemand noch de tijd, noch het geduld voor. Zeker als je wel eens voor de televisie of met je boek in je handen in slaap valt, is onze tip: start je routine vroeger op de avond!

Schone lei            

Verwijder zodra je thuiskomt van school of werk, je avondeten hebt gehad of de kids op bed liggen je make-up om je huid alvast te laten ademen. Kies niet voor het makkelijke en snelle reinigingsdoekje maar neem de tijd om dubbel te reinigen. Gebruik eerst een reinigingsmelk of een olie om make-up te verwijderen en en zuiver je huid vervolgens met een wasgel om talg en onzuiverheden grondig weg te wassen.

Badjas aan en… Smeren maar            

Laat je jeans of blouse voor wat ze zijn en kruip weg in je badjas of chillkleding. Je avond kan van start gaan! Kies een comfortabele plaats, voor de tv of op de zetel met een goed boek, en neem de rest van je verzorgingsproducten met je mee. Start met je lotion of tonic om de pH-waarden van je huid te herstellen en haar alvast voor te bereiden op de volgende producten.

Van dun naar dik           

De algemene regel luidt: het dunste product eerst. Eerstvolgend in de routine is dus doorgaans je serum. Verspreid een nootje over je gelaat en hals en laat enkele minuten inwerken. Doe dan hetzelfde met je nachtcrème.

Frisse oogopslag           

Vergeet de delicate huid rond je ogen niet! Verspreid je oogcrème op je ringvingers (een hoeveelheid ter groote van een rijstkorrel is voldoende) en dep zachtjes tot je huid te crème heeft opgenomen. Waarom je ringvingers? Die zijn doorgaans het zwakste en leveren het minste druk. Wrijven of trekken is immers uit den boze.

Seal it!             

Een gezichtsolie als laatste stap werkt als een verzegelend laagje op al je goede zorgen. Laat je niet afschrikken door het ietwat plakkerige of vette gevoel: het glowy resultaat in de ochtend is het meer dan waard.

Volgende stap: droomland            

Jouw verplichtingen zitten erop voor vandaag. Bingewatch die serie, lees dat boek of scroll eindeloos op Instagram! De stap naar bed is immers zo gezet…